Dator > problem med Canon skrivare bläck

 • problem med Canon skrivare bläck


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Ny hårddisk.
  Back-up-enhet.

  Canon Corporation har tillverkat skrivare, kopiatorer, skannrar och annan utrustning för hem och kontor sedan 1970-talet. Det är nu en av de största tillverkarna av dessa produkter i världen, med olika varor som kör hela spektrat av kontorsutrustning. Deras bläckstråleskrivare är några av de mest populära och kostnadseffektiva utskriftslösningar och nu, med den växande trenden i multifunktionella enheter som kopiera, skriva ut och skanna, har problemen mångdubblats. Några av de mest irriterande problem, över hela området för Canon i-Jet produkter, härrör från det till synes enkla bläckpatroner eller tankar.

  Skriv fläckigt

  Fläckar på papperet kanter, i tryck text, bilder och ryggar sidor förekommer ofta med äldre patroner eller de nästan slut på bläck. Detta problem brukar också beror på böjt papper, fel typ av papper urval, en smutsig pappersmataren, damm inne i datorn eller papper som är för slipmedel. Det kan också uppstå om färg-intensitet inuti "Egenskaper" är för högt.

  Färger inte korrekt, ojämn eller randiga

  Det här problemet inträffar med alla Canon färgskrivare. Ibland bara den svarta färgutskrifter, blå ser mer lila, gult mer grönt, vissa färger skrivs inte ut, eller Färgerna är bleka, ojämna och trasiga. Enligt Canon, detta problem oftast sker på grund av en skrivardrivrutin fråga, en felaktig bläckpatron installation, en smutsig skrivhuvud som behöver rengöras, eller valet av en felaktig utskriftsläge (såsom grå skala istället för färg).

  Avfall Tank Nästan hela felmeddelandet

  Detta felmeddelande förvirrar flesta användare. Det finns ingen verklig avfall tank i Canon-skrivare, det är bara en liten, filt under skrivhuvudet som samlar över bläck under skrivaren reningsprocessen. Maskinen kommer att fortsätta att skriva på ett effektivt sätt med det här felet, men kommer inte att rena sig själv ordentligt. Det finns ingen självläkande mekanism att åtgärda felet, så den bästa lösningen är att ta maskinen till en utbildad Canon reparation specialist eller göra det själv om du har de kunskaper som krävs.

  Vissa Ink-tankar inte är installeras i stället Error Meddelande

  Detta fel anger felaktig installation bläcktank (antalet stridsvagnar och installationsprocessen skiljer sig beroende på modell). Detta händer på grund av felaktig placering av bläcket tankar eller smutsig skrivhuvuden. Ta bort varje bläckbehållare i sin tur och ersätta dem noga (se skrivarens bruksanvisning för instruktioner). Gör sedan en full självrengörande kolla på maskinen. Om problemet kvarstår är tankarna troligen skadat och behöver bytas.

  Skrivhuvudet är inte installerat Felmeddelande

  I alla Canon-skrivare är skrivhuvudet den mekanism att bläckbehållarna sitta på. I vissa modeller, Canon förinstallerade skrivhuvudet i fabriken, medan det för andra är det nödvändigt för konsumenten att göra det under den första installation av skrivaren. I båda fallen betecknar detta fel att enheten har skadats. Detta beror på en gammal skrivhuvud (en ersättning som är nödvändigt), felaktigt installerad skrivhuvud eller en skadad skrivhuvudet. För att fixa detta, ta ut huvudet och ersätta det ordentligt. Om felet kvarstår, kontakta Canon för en ny skrivhuvud eller ta den till ett lokalt servicecenter.

  Varningar

  Du kan skada dig själv eller maskinen om du inte följer reparation instruktioner korrekt.

  Läs servicehandboken för just din maskin innan du gör reparationer.

  Kontakta Canon teknisk support eller ta maskinen till en certifierad Canon Service Center om du inte har tillräckliga kunskaper eller färdigheter för att åtgärda problemet.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:Hur man överför en HP Pavilion 2007 hårddisken till en annan dator

Relaterade artiklar


 • hur man sätter på Bluetooth på en hp pavilion underhållning pc
 • hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rg30
 • hur man backup programvara till en USB-
 • hur arkiv i en Amazon Kindle
 • hur du synkroniserar en Windows-PC
 • hur man sparar på dell bläck
 • hur man återställer en Pocket PC 2003
 • saker att veta när du uppgraderar din PC nätaggregat
 • hur du tar bort skrivare på distans
 • laddare tips för en Toshiba 2430-2435