Dator > laddare tips för en Toshiba 2430-2435

 • laddare tips för en Toshiba 2430-2435


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Ny hårddisk.
  1 set precisionsmejslar.

  Toshiba Satellite 2430 och 2435 bärbara datorer serien levereras med en 12-cells batteri som har en 2,5-timmars livslängd när ny. Laddningen varierar mellan 4 och 12 timmar vid användning av fabriken medföljande batteri och laddare, beroende på systemkonfiguration och användning under laddning. Din extern AC-adapter, allmänt känd som en "laddare", är nödvändig för att hålla din dator laddat upp för on-the-go datoranvändning. Behandla laddaren och batteriet väl kommer att förlänga livslängden för både och hjälpa dig att få nytta av din bärbara dator

  Kontrollera anslutningar

  nätadaptern finns i två separata delar:. Strömsladden som går från adaptern till vägguttaget och själva adaptern, som är permanent fäst sladden som ansluter till din dator. Innan du ansluter adaptern till vägguttaget, alltid kontrollera att anslutningen mellan strömkabeln och adaptern är ordentligt ansluten. Ett litet gap mellan elektriska kontaktytor kan orsaka gnistbildning, vilket skapar uppbyggd på de kontakter och kommer att orsaka problem med flödet av el. Kontrollera också att anslutningar till datorn och till vägguttaget sitter ordentligt för att säkerställa korrekt elektriska flödet.

  Kopplingsordning

  Anslut nätsladden till adaptern första om du tar den här delen av sladden isär mellan laddningar. Anslut enheten i DC IN-uttaget på datorn nästa, då alltid kontakten i vägguttaget sista. För din egen säkerhet bör anslutningen till strömkälla förekomma endast en gång andra anslutningar är ordentligt på plats.

  Håll den

  Placera aldrig föremål ovanpå laddaren. Själva adaptern ("lådan" en del av laddaren "ska vara på ett plant, stabilt underlag som helst den är inkopplad i väggen. Adaptern kan värma upp på grund av sitt jobb med att omvandla 120 volt växelström i en låg spänning likström, så att så mycket luft flöde som möjligt runt adaptern. Det var avsedd att köras och liggande på en av sina breda sidor, så se till att den position du hålla den i. Placera den på en hård yta, snarare än matta, för att minska risken för värmeskador både laddaren och dina mattor.

  Coil försiktigt

  När du tar din laddare på väg, linda in kablarna i lösa slingor och fäst dem med medföljande band eller snören. Aldrig linda dem runt adapterlåda eller böja dem i skarpa vinklar. Detta kommer att betona ledningarna inne i isoleringen och eventuellt leda till brott.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter en CD i en IBM Thinkpad 770

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in knapparna på en logitech mx3200
 • Tips på att köpa en ny dator
 • min Epson cx6400 inte ut
 • hur man reparera en Sony Vaio VGN-ns235j
 • hur man byter fack 2 inmatningsvalsen på en HP Laserjet 4000
 • firewire till USB-överföring
 • hur du återvinner återtillverkade tonerkassetter
 • hur reparera en gateway 7330
 • hur du aktiverar USB-enheter
 • hur man återställer en HP 1120c