Dator > hur man uppgraderar en gateway cpu

 • hur man uppgraderar en gateway cpu


 • Gateway har länge varit en stapelvara i datorn tillverkningsindustrin. Datorer, liksom de flesta teknik, bli gammal snabbt och det finns ett ständigt behov av att uppgradera eller ersätta dem med nya delar eller en ny dator helt. Uppgradera din Gateway är ett mindre kostsamt sätt att få tag på ny teknik, men kan du hålla jämna steg med kraven på modern programvara. De flesta hårdvara inom en Gateway dator är helt enkelt uppgraderas genom att köpa nya delar, men vissa hårdvara, såsom processorer måste passa på specifikationerna för datorn.

  Du behöver:
  kryssmejsel


  1
  Gå till Gateway. com och ange modellnumret på Gateway-datorer i "Sök. . området. " Tryck på "Enter".
  2.
  Klicka på "data"-fliken. Granska CPU-specifikationer och välja en kompatibel uppgradering. Till exempel, om du vill uppgradera processorn i en Gateway SX2840 måste du välja en Intel-baserad processor, eftersom moderkortet inte är kompatibel med AMD-processorer.
  3.
  Koppla bort alla nätsladdar och tillbehör från datorn innan du installerar uppgraderingar. Ställ in datorn på sidan och skruva loss skruvarna på baksidan av fallet med händerna. Ta fallet. Jorda dig genom att röra på utsidan av datorn innan det har nått inne för att ta bort eller justera hårdvara delar.
  4.
  Leta efter en kvadrat objekt med en fläkt sitter antingen i närheten av den eller på toppen av det. Detta är CPU. Fläkten är kylflänsen. Koppla bort nätsladden från kylflänsen. Notera där nätsladden ansluts till, den nya kylflänsen kommer att ansluta till samma plats. Tryck ned spärren på vardera sidan av kylflänsen och lyft upp för att ta den. Notera hur processorn är installerad, uppgraderingen måste installeras på samma sätt. Lyft låsspaken bredvid CPU och ta bort processorn genom att lyfta upp ur vägguttaget.
  5.
  Placera den nya processorn i sockeln på samma sätt den gamla processorn passar i det . Tryck låsspaken nedåt för att säkra det på plats. Applicera en ärtstor del av termiska material på den lilla metall platta i mitten av processorn. Nästan alla tillverkar ge termiska material med en ny processor.
  6. EULAs fast kylflänsen till processorn. Olika processorer har olika metoder att ansluta kylflänsen. Till exempel kan en Intel quad core har en pin-liknande objekt som ansluts direkt till moderkortet, medan andra processorer kräver att du säkert spärrarna till en kärna på sidan av processorn. Se CPU manual för att korrekt installera kylflänsen.
  7.
  Anslut nätkabeln av kylfläns till moderkortet. Din CPU uppgradering är korrekt installerad.

  Tips och varningar


 • Du måste uppgradera en liknande CPU. Till exempel kan du inte uppgradera från en Pentium 4 på en dual-core, men kanske du kan uppgradera från en dual-core till en quad-core. Se din Gateway manual och läsa vilken typ av CPU moderkortet kan stödja.

Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur reparera en asus dator

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in reagera trådlösa styrenheter
 • hur man lösenordsskydda & partition ett USB-minne
 • hur att fylla HP 21 bläckpatroner
 • hur man kan återställa en Dell Dimension
 • hur man gör ett bildspel med din skrivbordsbakgrund
 • hur reparera en HP LaserJet P2015d
 • hur man fixar dåliga sektorer på en HD
 • hur man kan anpassa en Logitech kontrollenhet för pc
 • hur man återställer toner på en bror laserskrivare
 • hur du uppgraderar CPU-hastighet