Dator > hur gör jag bygga en Dell-dator?

 • hur gör jag bygga en Dell-dator?


 • Medan hitta en gammal dator att mixtra runt med eller ställa upp som backup är inte svårt, att hitta en med alla dess nödvändiga befintlig hårdvara och funktion är en annan fråga helt och hållet. Datoranvändare kannibalisera ibland en halvdöd dator för att spara pengar på att bygga en ny, eller helt enkelt stoppa ner en trasig dator i någon vrå av deras hus. Ombyggnad sådan dator kräver forskning på modellen och delar. Dells hemsida innehåller ett omfattande bibliotek med stöd filer och felsökning guider som hjälper dig slutföra den här uppgiften.
  1.
  Hitta Dell klistermärke service tag, antingen på baksidan av din dator eller på undersidan av din bärbara dator. Detta nummer är vanligtvis på en vit etikett och innehåller både siffror och bokstäver. Skriv siffran nedåt.
  2.
  Gå till Dell Systeminformation webbsida och ange ditt service tag. Klicka på "Original Systemkonfiguration"-fliken för att se en fullständig och detaljerad förteckning över datorns ursprungliga delar. Skriv ut den här sidan för framtida referens.
  3.
  Öppna datorns hölje och kontrollera att ett nätaggregat, moderkort, är processor och minne installerat. Dessa är de absolut krav för en dator att starta upp i Basic Input /Output System (BIOS). Du måste också koppla en monitor upp till datorn för att se BIOS, så kolla efter en video-porten på baksidan. Om en sådan inte finns, behöver du ett kompatibelt grafikkort också.
  4.
  Installera alla delar du behöver för att få datorn att starta. Till exempel, om den dator saknar minne, hitta minst en kompatibel minne och installera den. Använd reservdelslistan du skrivas ut för att avgöra vilka delar är kompatibla. Fortsatt minnet exempel om listan säger, "Modul, Dual In-line Memory Module, 2GB, 800MHz, DDR2," måste du hitta en 800 MHz minne DDR2-minne med valfri kapacitet och installera det åtminstone tillfälligt, annars får den Datorn startar inte.
  5.
  Anslut datorn, koppla den till en bildskärm och ett tangentbord, och starta upp den efter varje minsta delar är installerade. Omedelbart efter sätter på din dator, trycker på F2 upprepade gånger tills BIOS laster. BIOS-skärmen ger värdefull information om datorns hårdvara, och det är ännu viktigare Anger datorn kan starta.
  6.
  Stäng ner datorn och koppla bort den från vägguttaget. Titta i fodralet och kolla vad mer som saknas, dvs, hårddiskar, en brännare eller läsare, en Ethernet-port eller trådlös Internet-kort. Det finns också möjlighet att uppgradera datorn över dess ursprungliga specifikationerna. Använd reservdelslista för din dator för att bestämma kompatibilitet. Dell säljer många av dessa delar på sin hemsida, som du kan söka med artikelnummer på listan.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man återställer en HP 5440 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur man byter ThinkPad T61 LCD
 • DirectX 9-kompatibla grafikkort
 • hur du kör minne scanner
 • instruktioner om hur du rensar en dator hårddisk
 • hur man kan anpassa en Logitech kontrollenhet för pc
 • hur du tar bort en skrivarport på Windows 2003
 • specifikationer för Dell Latitude C800 moderkort
 • hur man uppgradera min dator
 • hur man sätter en ljudenhet på fönster
 • hur man uppgradera min PC133 SDRAM