Dator > Vad gör jag kolla om jag har precis köpt en begagnad bärbar dator?

 • Vad gör jag kolla om jag har precis köpt en begagnad bärbar dator?


 • Begagnade bärbara datorer kan vara en bra budget sparare, men bara om du vet vad du får. I idealiska förhållanden, bör du kontrollera alla dessa objekt innan du köper begagnad bärbar, men om du redan har ny-till-datorn, kontrollera flera poster inom systemet kommer att hjälpa dig att förstå sina förmågor och hålla den igång bra. Du kommer också få en uppfattning om vad du kan behöva uppgradera inom en snar framtid om dina datorbehov förändras.

  fysisk skada

  undersöka hela bärbar dator, särskilt i batteriet och skärmen, för fysiska skador. Repor och skönhetsfel förväntas på begagnade bärbara datorer, men sprickor och flis kan tyda på allvarlig skada. Om du hittar några sprickor eller chips, anser tillbaka den bärbara datorn, om inte denna skada förklarades innan du köpte den.

  Virus och spionprogram

  Innan du sätter personlig information om använda laptop, kolla efter virus och spionprogram. Flera program finns tillgängliga för virus och spionprogram kontroller och urtagning, dessa program är vanligtvis tillstånd från år till år, så du kan ha täckning om den bärbara datorns ursprungliga ägaren hade den skyddade och tog inte bort den anti-virus eller anti-spyware verktyg. Leta efter förinstallerade verktyg eller läsa in en egen kör en fullständig virus och spyware skanning omedelbart. Kontrollera också brandväggsinställningarna under kontrollpanelen på Windows-baserade datorer för att du har ett fullgott skydd.

  Memory

  För att säkerställa att du får vad du betalar för, högerklicka på "Dator" eller "Mina datorn "och välj" Egenskaper ". Det fönster som visas kommer att berätta den allmänna specifikationer för datorn, inklusive hur mycket RAM-minne, RAM, är installerat. Om datorn har mindre än 1 GB RAM, kanske du inte kunna köra moderna program och din begagnad laptop kan vara långsam när man kör mer än ett program på en gång. RAM är enkelt och relativt billigt att uppgradera, så om du tycker att den använda datorn går långsamt, kontakta tillverkaren för instruktioner om minnesuppgraderingar och specifikationer. Du kommer också att kunna se dina tillgängliga hårddisk lagring. Om du överför data från ett gammalt dator till nyare laptop, kontrollera storleken av de filer du överför så att du har tillräckligt med utrymme. Om inte, måste du lagra filer på en extern lagringsenhet, t. ex. en USB-enhet eller en extern hårddisk.

  Nätverk

  Om mobile computing är orsaken till din bärbara dator köp, kolla sin förmåga att omedelbart se om det trådlösa och trådbundna nätverk kommer att uppfylla dina behov. Om du inte har trådlöst Internet kapacitet hemma, hitta ett café, bibliotek eller annan allmän plats som erbjuder gratis Wi-Fi och testa din laptop där. Om du planerar att använda trådbundna anslutningar, kontrollera att Ethernet eller telefon hamnar linje genom att koppla den bärbara datorn upp och besöker i vanliga webbsidor. Ställ in alla hem eller kontor nätverk och testa dem genom att överföra filer till och från den bärbara datorn för att se alla enheter fungerar.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man byter minne på en Eee PC 901

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en Western Digital My Book
 • Hur fixar jag en svart linje längs mitten av sidan på en HP Officejet skrivare?
 • Inaktivera touchpad nytta
 • hur man ansluter en trådlös skrivarserver
 • bärbara hårddisk avlägsnande
 • skriver aktiviteter för barn
 • hur man gör en FAT32 SD-kort
 • hur man byter en HP LaserJet 9050 överföringsrullen
 • firewire till USB-överföring
 • hur dela Internet med en Bluetooth-