Dator > Lägga till ett substitut enhet

 • Lägga till ett substitut enhet


 • Det finns många anledningar till att ersätta en hårddisk, till exempel när en äldre hårddisk går sönder eller du behöver mer lagringsutrymme för bilder, filmer och dokument. Det är oerhört viktigt att köpa en hårddisk som är kompatibel med datorn. Kompatibilitet information finns i handboken till datorn eller på etiketten av den gamla hårddisken. Du kan köpa hårddiskar på affärer dator specialitet som BestBuy eller häftklamrar eller online på webbplatser som Computer Geeks. com, eBay eller Newegg. com

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Ny hårddisk.
  1 set precisionsmejslar.

  Desktop


  1.
  Säkerhetskopiera data från den gamla hårddisken. Kopiera några personliga dokument, bilder och ljudfiler på en CD eller en extern hårddisk. Koppla bort elsladden och andra kablar data från datorn.
  2.
  Vrid skrivbordet så baksidan vänd mot dig. Skruva den högra sidopanelen i målet och skjut sidopanelen avstängd. Rådfråga din dator manuellt för att kontrollera att förfarandet öppning.
  3.
  Ta bort fästen som håller hårddisken på plats med en stjärnskruvmejsel. Hårddisken ligger mot framsidan av ärendet. Koppla bort kablarna som håller hårddisken från baksidan av hårddisken. Notera exakt hur pluggarna var anslutna.
  4.
  Skruva någon hårddisk caddy som får fästas på hårddisken med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Fäst caddy till den nya hårddisken och sätt den på samma plats den gamla hårddisken var i. Anslut data-och strömkablarna till moderkortet och nätdelen. Sätt tillbaka metallhöljet och koppla in kablarna.
  5.
  Slå på datorn och låta systemet automatiskt detektera hårddisken. Sätt i en Windows-system-CD och följ instruktionerna på skärmen för att installera en ny kopia av Windows-operativsystemet. Ersätter någon av de backup-filer som du gjort från CD.

  Laptop


  1.
  Kopiera alla dina personliga filer till en CD för att säkerhetskopiera alla dina personliga uppgifter på den gamla hårddisken.
  2.
  Koppla den bärbara datorn från eluttaget och ta ut batteriet. Ta bort eventuella andra kablar som är anslutna till den bärbara datorn.
  3.
  Ta bort hårddisken locket från botten eller på sidan av den bärbara datorn. Du kan behöva ta bort fästanordningen med en liten precision stjärnskruvmejsel.
  4.
  Dra ut hårddisken caddie. Skruva loss hårddisken från caddie.
  5.
  Placera ersätta enheten i hårddisken Caddy och ersätta skruvar. Skjut hårddisken på plats och tryck fast mot kanten, så alla stift ordentligt ansluten.
  6.
  Ersätta hårddisken locket och skruven. Sätt tillbaka batteriet och anslut till eluttaget.
  7.
  Slå på datorn och låta datorn upptäcka hårddisken automatiskt. Installera en ny kopia av ett Windows-operativsystem och ersätta de filer du vill från säkerhetskopian du gjort.


Previous:Felsökning min oki b4400 Next:hur man rengör allt från en hårddisk utan att ta bort fönster

Relaterade artiklar


 • hur man rengör HP LaserJet 1000 rullar
 • Hur återställer jag en symbol PDT-3100 streckkodsläsare?
 • USB-hubb kommer inte att installera
 • hur man ansluter en gateway laptop till en projektions-TV
 • hur man återställer SonicWALL 3060
 • funktionerna i en skärbräda
 • hur du uppdaterar en ATI Mobility Radeon
 • hur man kan anpassa parallell skrivarinställningar med en USB-adapter
 • felsökning av en Sony Vaio cd-spelare
 • gör RAM en dator snabbare?