Dator > hur man överklockar en Intel Core 2 Duo 2,4 gig chip

 • hur man överklockar en Intel Core 2 Duo 2,4 gig chip


 • En mikroprocessor hastighet mäts i hertz eller "klockfrekvens. " Detta mått anger antalet cykler per sekund processorn kan behandla data. En megahertz ungefär motsvarar en miljon cykler per sekund, medan en gigahertz motsvarar ungefär en miljard cykler per sekund. Överklockning av 2,4 GHz Core 2 Duo ger dig möjlighet att eventuellt överskrida det nominella stabil hastigheten på processorn. Det primära målet för överklockning är att överträffa det nominella varvtal samtidigt mikroprocessor stabilitet eller den punkt där behandlingen inte misslyckas.

  samla in data


  1.
  Ange BIOS när datorn startar upp. Detta kallas även "system inställningar" på några moderkort. Trycka på en funktionstangent (F10, F11, F1 eller annat) eller "Delete"-tangenten när datorn först slås på ger dig möjlighet att få tillgång till BIOS-inställningarna.
  2.

  Identifiera processorn steg multiplikator, vilket förmodligen är 9,0. Klockfrekvens bestäms av Front Side Bus (FSB) hastighet och steg multiplikator. Till exempel är det Core 2 Duo-processor E6600 en 2,4 GHz-chip. 2,4 GHz är tillverkade med en 9,0 steg multiplikator och en front side bus hastighet 266MHz (9X266=2394 eller grovt 2. 4GHz).
  3.
  Identifiera front hastighet Side Bus och bestämma om du tänker öka hastigheten på den enda processor, eller minnet och processorn. Om processorhastigheten är det enda överklockning du vill göra, är du begränsad till anpassning endast steget multiplikator. Justering av FSB kommer att öka klockfrekvensen för både minne och processor.

  överklocka processorn


  1.
  Öka steg multiplikator genom att justera värdet i små steg. Eftersom högre hastigheter betyder mer makt och el genom processorn, bör den värme som alstras av processorn inte överstiga värmeavledning förmåga kylflänsen bifogas till processorn.
  2.
  Spara förändringar, oftast genom att trycka "F10" i BIOS, och avsluta BIOS. Datorn startar om. Låt datorn starta om. Om operativsystemet startar som vanligt är det ett gott tecken, eftersom det innebär en viss stabilitet finns i den nya snabbare inställningarna.
  3.
  Genomför en processorintensiva aktivitet, till exempel konvertera ljud-eller videofiler från ett format till ett annat, i 20 minuter. En burn-in eller program för benchmarking för processorer kan också användas för att betona processorn och avgöra stabilitet. Om processorn är stabil, stänga av systemet, och försök en annan ökning av steg multiplikator. Upprepa tills stabiliteten är sämre eller att systemet inte kan boota operativsystemet. Om detta händer, gå in i BIOS och återställa tidigare inställningar. Processor stabilitetsproblem kommer att resultera i programmet hänger sig, kraschar och omstarter av datorn.
  4.
  Öka främre hastighet side bus (FSB). Höj FSB i små steg och testa systemet för stabilitet genom att betona processorn. Minne integritetsfrågor som kan uppfattas som problem processor stabilitet-med hängande, kraschar och omstarter av datorn-eller artefakter i rendering av grafik eller ljud. Minska FSB inställningar för att återställa stabiliteten gång integritetsfrågor visas.

  Förändra din dator


  1.
  Lägg till en fläkt. Att öka luftflödet genom datorns hölje kommer att möjliggöra snabbare överföring av kallare luft över toppen av heta komponenter.
  2.
  Tillbaka diskhon processorn värme. Uppgradering av kylfläns (metallen fenor på processorn med en fläkt som kan bifogas till toppen) med en konstruerad att sprida mer värme kan öka processorns överklockning förmåga.
  3.
  Lägg värme sjunker till minnet. Lägga till en clamp-on Värmeförflyttaren gör att dina minne för att köra i en snabbare hastighet utan att skapa artefakter. Som ett alternativ kan du också byta ditt minne med RAM för att kunna arbeta vid högre hastigheter.
  4.
  Byt ditt moderkort med en som gör överklockning. Många OEM (Original Equipment Manufacturer) eller fullständigt köpta system har en låst BIOS (det som begränsar vad kunden kan göra). Köpa och installera ett moderkort som stödjer överklockning gör att du kan maximera potentialen av din processor.


Previous:nothing Next:hur man byter en T30 cpu fläkt

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en CD-ROM-enhet i en bärbar PC
 • hur du uppdaterar drivrutiner för ett kabelmodem
 • hur man återställer en Sony drx710
 • hur felsöker jag inkommande utskrift i HP Officejet 710 allt-i-ett?
 • felsökning av en ordagrann USB-enhet
 • Felsökning av en HP Deskjet F4280
 • hur man fyller en Lexmark # 16 svart bläckpatron
 • Faxa med hjälp av en Kodak EasyShare 5500
 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • hur till låsa upp en 3G USB modem