Dator > hur man byter en T30 cpu fläkt

 • hur man byter en T30 cpu fläkt


 • Alla bärbara datorer levereras byggd med en dedicerad processor kylsystem. Varje kylsystem består vanligtvis av en kylfläkt och kylfläns enhet. I de flesta fall kylfläkten och kylflänsen är en enhet. Detta eftersom de arbetar tillsammans för att reglera processorns temperatur. Kylflänsen överför värmen som genereras av processorn i luften genom att skicka värme till kylfläkten. När fläkten slutar fungera, kommer din processor överhettas och orsaka skador på din bärbara dator. Byta ThinkPad T30 fläkt kräver att du helt isär den bärbara datorn.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Insexnyckel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator. Koppla ur strömkabeln från uttaget, och vik ned displayen. Koppla bort alla diverse kringutrustning från datorn. Sätt laptop med ovansidan nedåt. Placera den mot framkanten mot dig.
  2.
  Skjut batteriluckan släpptes knappen till vänster för att lossa batteriet ur facket. Ta ut batteriet ur sitt fack i det övre högra hörnet på den bärbara datorn. Ta bort den optiska enheten från den vänstra sidan av den bärbara datorn. Koppla ur enheten från facket genom att dra i spärren på framsidan av enheten. Dra sedan bilresa från sitt fack, och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken till sitt fack i det nedre högra hörnet av nedre höljet. En skruv är en Phillips-skruv och den andra skruven kräver en insexnyckel för att ta bort. Ta tag i sidan av hårddisken, och dra den från enheten facket.
  4.
  Ta bort den inre Phillips-skruv säkra minnet locket till nedre högra hörnet på den bärbara datorn. Ta bort locket från den bärbara datorn. Bred ut spärrarna på vardera sidan av RAM-modulen inuti minnesplatsen. Luta modulen uppåt och ta bort modulen från sitt fack.
  5.
  Ta bort de två Phillips-skruvar från mitten på nedre höljet. Dessa två skruvar fast tangentbordet på plats. Vänd på laptop över så att ovansidan är vänd uppåt. Öppna LCD-skärmen så långt du kan. Ta tag i nedre kanten av tangentbordet. Dra tangentbordet framåt tills tangentbordets bandkabeln är synlig. Koppla loss flatkabeln från dess kontakt på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn helt.
  6.
  Ta bort de tre Phillips-skruvarna som fäster kylfläkten församling till det övre vänstra hörnet på den bärbara datorn topp hölje. Koppla bort fläktens ström kabel från kontakten på moderkortet. Lyft fläkten ur den bärbara datorn.
  7.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya CPU-fläkten.


Previous:nothing Next:hur man skriver ut etiketter på en Toshiba skrivare kopiator e-STUDIO 233

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar webmail Exchange 2003
 • hur du ansluter elkablar
 • hur du uppdaterar en Windows DVD-förare
 • Min HP 2605dn kan inte installera
 • min Sony Vaio skrivbord kraschar och går långsamt
 • hur man fixar en extern hårddisk
 • hur man fyller en Lexmark # 16 svart bläckpatron
 • hur man duplicera en bärbar hårddisk
 • Dual Xeon prestanda
 • hur du lägger till minne till en skrivare