Dator > sätt att rengöra en fixeringsenhet rulle av svart bläck

 • sätt att rengöra en fixeringsenhet rulle av svart bläck


 • Rengöring fixeringsenheten rullen på en laserskrivare eller kopiator kan vara lite knepigt. Det beror på fixeringsenheten rullen, liksom tonerkassett, är tänkt att tas om hand efter att det har använts under en viss tid. Fixeringsenheten är också ganska känsligt, och städning den felaktigt skulle kunna orsaka allvarliga skador. Men det finns tillfällen då svart bläck fastnar på fixeringsenheten även om fixeringsenheten inte på annat sätt defekt. I dessa fall kan ett antal metoder användas för att rengöra den.

  Vanligt papper

  Det enklaste sättet att rengöra fixeringsenheten är vanligt papper metoden. I huvudsak skulle du antingen köra ett antal ark vanligt vitt papper igenom din dator, skriva ut någonting på dem och låta det svarta bläcket att blöda av, eller om din skrivare eller kopiator har en rengöring verktyg kan du ställa in den att använda som metod och kör vanligt papper genom maskinen. Det kan ta ett antal går att få svart bläck av, men detta är den absolut säkraste metoden för att rengöra fixeringsenheten.

  Använd en speciell fixeringsenhet Rengöringsark eller webben

  Om vanligt papper metoden inte fungerar, ett antal olika typer av städning duk och filt kan användas för att rengöra fixeringsenheten rullen. Dessa säljs av olika företag. Företaget som tillverkat din skrivare eller kopiator kan erbjuda specialiserad rengöring ark. Du bör kontakta tillverkaren direkt ta reda på vilket av dessa objekt är det lämpligt att använda för att rengöra skrivarens fixeringsenhet.

  Använd särskilda Pads att torka det

  Slutligen, om allt annat misslyckas, kan du köpa speciella kuddar som är utformad så att du för att rengöra fixeringsenheten rullen. Dessa kan försiktigt dras över fixeringsenheten för att torka bort överflödigt bläck. Ett antal företag säljer sådana produkter, men de måste användas ömt vid rengöring rullen.

  Byta ut fixeringsenheten

  Om inget annat hjälper, ditt enda återstående alternativet är att byta ut fixeringsenheten helt. Fixeringsenheten anses vara en engångsartikel, inte meningen att livslängden på skrivaren (om de inte håller mycket längre än tonerkassetterna) och som sådan du kan förvänta dig någon gång att ersätta den. Om inget av föregående metoder hjälpa till med ränder, har du förmodligen behöver byta ut fixeringsenheten.


Previous:nothing Next:hur man ansluter en LCD-projektor till en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en hårddisk i en Compaq C300
 • hur reparera en hp laptop jack
 • hur man byter skärmen på en Toshiba Satellite A105
 • hur man återställer en Media Center-fjärrkontroll
 • Felsökning av Logitech Bluetooth Mouse
 • hur man återställer en Western Digital USB-enhet masslagring
 • hur du uppdaterar drivrutinen för utökade multimedia-PS / 2 tangentbord
 • hur man byter en bärbar dator tangentbord
 • hur du tar bort hårddisken information
 • de bästa ultraportabla datorer