Dator > hur man gör en dual boot med två olika enheter på en dator

 • hur man gör en dual boot med två olika enheter på en dator


 • Om du redan använder ett operativsystem på din dator (OS), det enklaste sättet att lägga till ett andra OS är att installera en på en separat, tom hårddisk. Installera en andra Windows OS kräver väldigt lite extra arbete. För att installera Linux som ett andra OS, däremot måste du starta från Linux-enheten för att hålla Windows från att skriva över sin boot-loader. Ändra ordning enhet boot är inte svårt, men

  Installera en ny enhet


  1.
  Köp en ny hårddisk eller hitta en lagringen. Alternativt, om din dator redan har två installerade hårddiskar, överväga att använda hårddisken som Windows inte är installerat på. Flytta filer från den andra enheten till Windows-enheten.
  2.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Öppna fallet och lokalisera 3,5-tums hårddisk bur. Du kommer att se din huvudsakliga hårddisk, och andra, som redan säkrat i buren och ansluten till två kablar vardera. Skjut in den nya hårddisken i en tom Bay och skruva det på plats.
  3.
  Anslut en datakabel på baksidan av den nya enheten och sedan den andra änden i moderkortet. Använd datorns huvudsakliga hårddisk som referens. Till exempel kan du leta upp moderkortets hårddisk anslutning genom att hitta där den viktigaste hårddiskens kabel pluggar i. Dessa anvisningar inte täcker master och slave inställningar för äldre Integrated Drive Electronics (IDE) hårddiskar, så om att arbeta i en dator med IDE kablar, använda två separata kablar i stället för att försöka kedja hårddiskar tillsammans.
  4.
  hitta en ledig strömkabel på datorns strömförsörjning och ansluta den till baksidan av hårddisken. Återigen, om du inte vet vad man ser ut eller var du ska ansluta den, använda datorns huvudsakliga hårddisk som referens. Avsluta ärendet, Anslut datorn till ett vägguttag och slå på den igen. Tryck på SETUP-tangenten-vanligtvis F1, F2, F10 eller Esc. -För uppstart för att starta upp Basic Input /Output System och kontrollera att två enheter visa
  5
  Go. till BIOS boot-menyn enhet ordning och ställa den nya hårddisken som den andra enheten i listan nedan vad flyttbara skivenheten du använder. I BIOS, visas den nya enheten kan identifieras genom sitt varumärke och serienummer. Om du installerar en andra Windows OS i stället för Linux, är detta steg inte är nödvändigt, men det kommer inte skada din dator heller.

  Installera en andra OS


  1.

  Hitta din OS-installationsskivan och sätt in den i datorns skivenhet. Om du installerar en andra Windows OS, se till att din produkt nyckel nummer är i närheten. Om du installerar Linux, gå till Linux-distribution: s hemsida och ladda ner installationsfilen. Välj Ubuntu, Kubuntu, eller openSUSE för ett enkelt installerat Linux OS. Bränn filen som en bild till en skrivbar skiva, men inte använder en RW-skiva som de ofta misslyckas. När du är klar bränner, lämna skivan inuti datorn.
  2.
  Starta om datorn och låt OS installationsprogrammet att ladda. Följ instruktionerna för att gå vidare genom installationen. När installationsprogrammet uppmanar dig att välja en partition att installera det nya operativsystemet på, skapa en ny partition på den tomma hårddisken och välja den partitionen.
  3.
  Låt datorn starta eller starta om den själv. Utan någon input från användaren, datorn kommer att starta från en boot-loader skärmen. Varje OS blir en boot alternativ, som visas på skärmen, använd piltangenterna på tangentbordet för att välja ett OS och tryck på "Enter" för att starta upp den. För att ändra operativsystem, måste du starta om datorn.


Previous:nothing Next:hur man byter en Dell Latitude hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en AMD Athlon X2 Dual Core processor 5600
 • hur man bygger en modern dator
 • hur man uppgraderar minnet & bios
 • den bästa skrivaren för broschyrer
 • bläck Refill hemligheter
 • HP Pavilion a1487c: specifikationer
 • hur man återställer hk underhåll
 • vad som är på kort sikt eller temporärt minne i en dator?
 • hur man ska återgå bläckpatroner
 • hur man gör hantverkare 700 bluetooth upptäckbart