Dator > hur man byter den optiska enheten på en bärbar dator från Toshiba

 • hur man byter den optiska enheten på en bärbar dator från Toshiba


 • Beroende på vilken modell av en bärbar dator från Toshiba kan du ersätta den optiska enheten (CD-ROM-eller DVD-ROM) med hjälp av olika metoder. Den optiska enheten är på ena sidan av datorns bas, och kan avinstalleras genom att lyfta bort från moderkortet eller glidande utåt. I populära Toshiba modeller, såsom satellit-och satellit-M-serien kan du demontera den optiska enheten genom att skjuta ut efter borttagning av en säkra remsa från tangentbordet eller från undersidan av datorn. När du tar bort skruven som fäster enheten, kan du demontera disken liknande, oberoende av bärbara modellen.

  Du behöver:.
  skruvmejsel uppsättning


  1
  Stäng den bärbara datorn, dra ut strömkabeln från vägguttaget och ta ur batteriet ur dess viken. under datorn. För att förhindra skada eller interna komponenter, aldrig demontera elektroniska komponenter med en levande kraftkälla.
  2.
  Bort tangentbordet säkra band --- en lång, platt på toppen av tangentbordet. Sätt i en platt spets redskap i band och manöver för att vicka remsan lösa, med hjälp av verktyget som hävstång för att lyfta upp band. När bandet stiger från ena änden, för att arbeta med fingrarna bort den från tangentbordet och helt ta bort den.
  3.
  Ta bort två skruvar från ovansidan av tangentbordet, som gränsar till "F1" och "Pause /Break" nycklar. Ångra båda skruvarna och lyft upp tangentbordet noggrant. Försök inte att ta bort tangentbordet helt eller så kan du knäppa dess anslutningskablar. Placera tangentbordet i vinkel på den bärbara datorns bas tills du kan komma åt den optiska enheten under.
  4.
  Leta upp och ångra enda säkra skruven som håller den optiska enheten på plats. Med skruven så tryck ut enheten med en platt genomföra tills att den sticker ut från en sida av datorn. Demontera enheten genom att hålla den och dra den ut från basen. Du kommer inte att behöva ångra några kablar. De kommer att lossna när du skjuter enheten utåt.
  5.
  Bort metall hängslen från enheten du just avinstallerat. De hängslen är i huvudsak metallväggar tänkt att hålla enheten på plats när de sätts i den bärbara datorn. Koppla låsanordningar, t. ex. klipp eller krokar, eller ångra skruvar att ta bort tandställningen.
  6.
  Fäst och lås hängslen med den nya hårddisken. Orientera och anpassa enheten med öppningen på den bärbara bas, och skjut den i hela vägen. Släpp trycket när stiften sitter fast ordentligt.
  7.
  Tillbaka tangentbordet och skruvar tillbaka. Se till att anslutningskablar inte lossna när man lyfte och placeras klaviaturen till en sida. Dubbelkolla anslutningen och installera om tangentbordet. Byt säkra remsan över tangentbordet och fäst den ordentligt. Sätt i batteriet och slå på den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • I vissa Toshiba-modeller kan du byta ut den optiska enheten genom att helt enkelt skjuta ut från undersidan av datorn, snarare än genom att ta bort tangentbordet panelen. I dessa modeller, ersätter den optiska enheten genom att vrida dator över, lossa låsskruven och dra ut enheten.
 • Se dokumentation för information om datorns arkitektur och för specifika instruktioner.
 • Försök aldrig att installera en inkompatibel optisk enhet.

Previous:nothing Next:hur man överklocka Athlon XP 1500

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna hårddisk data gratis
 • den bästa skrivaren för broschyrer
 • hur man rengör en COOLSCAN
 • felsökning av en Microsoft Arc musen
 • risker med att använda ett USB-minne
 • hur man återställer en SONY PCG-grz630
 • hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator
 • projekt för gamla bärbara datorer
 • HP Officejet 7410 felsökning
 • hur man fixar en skärm fladdrande laptop