Dator > hur man bygger ett datorsystem i Storbritannien

 • hur man bygger ett datorsystem i Storbritannien


 • Du kan bygga en dator i Förenade kungariket (UK) genom att ta en akademisk kurs. Smart banguide hemsida, som är knutet i avsnittet Resurser, listor lämpliga kurser som varar ungefär fyra veckor, och projektet kommer att övervakas av en kunnig handledare. Förenade kungariket har också många dator klubbar med stor erfarenhet och entusiasm, de hör samman på avdelningen Resurser också. Dessutom flera brittiska datortidningar och många böcker med goda råd att ge om att bygga ett datorsystem finns i biblioteken.

  Du behöver:
  mål
  . Skruvmejslar.
  Tång.
  Strömförsörjningsenhet (PSU).
  Moderkort.
  Central Processing Unit (CPU).
  Random Access Memory (RAM).
  Mus.
  Tangentbord.
  Monitor.
  Hårddisk.
  CD /DVD-enheten.
  Operativsystemet.
  Valfritt maskinvarukomponenter.
  Drivers.
  Modem.

  Köp och montera komponenter


  1.
  Bestäm vad du vill använda din dator. Detta kommer att avgöra de specifikationer som krävs. Flera brittiska datorbutiker ge goda råd och kan leverera rätt komponenter. Komponenter ständigt förändras, dock, så får up-to-date råd från så många källor som möjligt för att informera din inköpsbeslut
  2
  köpa rätt delar. . . Om du planerar att använda datorn främst för kontor uppgifter, till exempel ordbehandling, använda e-post och skapa enkla kalkylblad, behöver du inte köpa specialiserade komponenter, prisvärd komponenter är tillräckliga för dessa uppgifter. Om du vill att ditt system att göra mer än grunderna, men vill du antagligen att använda ljud och video. De flesta moderkort har integrerat ljud och video chip set, men du kanske vill lägga till dedikerade kort för bättre kvalitet. Om du vill använda din dator för high-end gaming, behöver den en snabb processor, gott om Random Access Memory (RAM) och ett avancerat 3D-grafikkort.
  3.
  Läs broschyrer om installationen noga.
  4.
  Montera datorns systemets olika delar. Eftersom datorer är moduluppbyggd, bör monteringsfasen vara relativt lätt. Först installera nätaggregatet (PSU), moderkort, processor (CPU) och RAM. Det är det minsta bygga för att möjliggöra en display och är en bra utgångspunkt för att pausa monteringsprocessen och testa arbetet hittills.
  5.
  Anslut en mus, tangentbord och skärm.

  6.
  Slå på systemet. Detta kommer att testa den. Om allt är väl, Basic Input /Output System (BIOS) chip skulle börja mata text om ditt system. Om texten refererar till en disk boot fel eller liknande fel är det att du har ännu inte installera en hårddisk. Som boken "Att bygga en dator i enkla steg": "Om systemet blir så långt som detta, då den fungerar som det ska och du kan ge dig själv en klapp på ryggen. "

  Införa systemet


  1.
  Installera en hårddisk och CD /DVD-enheten. Denna process omfattar konfigurering av BIOS att starta från en CD (CD) samt separering och formatera hårddisken följande skärmen meddelanden.
  2.
  installera ett operativsystem efter skärmen meddelanden.
  3.
  Installera andra komponenter, inklusive drivrutiner.
  4.
  testa systemet. Därvid felsöka alla problem och felmeddelanden.

  tips och varningar


 • Om du får andra felmeddelanden från BIOS eller ingen display, kolla montering och, om nödvändigt, integritet enskilda komponenterna.
 • Håll ordning på kablarna inne i fallet med buntband.
 • Stäng alltid av och koppla ditt system innan du öppnar höljet.
 • statisk elektricitet i kroppen kan skada delar, speciellt minneskretsar. Använd ett antistatiskt armband för att undvika det.

Previous:nothing Next:hur man kan återställa med hjälp av Skivverktyg

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en USB-webbkamera i linux
 • hur man installerar en Belkin USB perifer switch
 • hur du återställer toner i ett 2170W broder
 • xeon 3040 prestanda
 • hur man uppgraderar minnet & bios
 • hur man roterar en stationär
 • kanon iP90 felsökning
 • hur du återvinner tomma kassetter Neopost bläck
 • hur man kan jämföra HP-skrivare laserjet färg
 • hur man använder en gammal laptop som bildskärm