Dator > hur man bygger en dator för under $ 500

 • hur man bygger en dator för under $ 500


 • Bygga en hög kvalitet för allmänt ändamål dator för under $ 500 är lättare än det brukade vara, tack vare ökad effekt och kapacitet och stadigt sjunkande priser. Genom att göra lite shopping är det lätt att hitta nya komponenter som är strax under teknikens framkant, ofta tillsammans i vad som kallas hake system. Dessa billiga system har ett mål, nätaggregat och moderkort, och ofta levereras med en centralenhet eller processor, kallad minneskretsar RAM, en hårddisk, en DVD-enhet, med mera. Lägg bara till ett operativsystem som Windows eller Linux, tangentbord, mus, högtalare och en monitor för ett fantastiskt system

  Du behöver:. .
  CPU
  Kylfläns och fläkt.
  Moderkort med den inbyggda grafiken.
  RAM.
  Hårddisk.
  Optisk (CD eller DVD).
  Case.
  Strömförsörjning.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.
  Högtalare.
  Operativsystemet.
  Spänningsavledare.
  Nylon buntband.
  Anti-statiskt armband.
  Internet-anslutningen.

  Erhålla Delar


  1.
  Köp en mellanklass CPU att basera systemet på, och få ett godkänt kyllösning bestående av en kylfläns och fläkt eller en kylfläns och flytande kylvätska som är specificerade för den maximala effekt av CPU eller högre.
  2.
  Skaffa en budget moderkortet som stödjer processorn och kommer att möjliggöra en snabbare processor som ska installeras och har den inbyggda grafiken, spara pengar i förskott och möjliggör enkel expansion senare med tillägg av ett grafikkort och en övergång till en snabbare processor. Köpa en enda hög densitet RAM-modul på 2 GB eller mer i stället för två mindre kapacitet moduler, som också kommer att möjliggöra en enkel uppgradering till mer RAM-minne vid ett senare tillfälle.
  3.
  Köp en hårddisk som rymmer 500 GB och en optisk enhet som stöder flera DVD-format. Skaffa ett billigt mål som kommer att tillåta tillägg av fler komponenter i framtiden och få en strömförsörjning på minst 450 watt att installera i fallet om man inte redan ingår.
  4.

  Köp en billig tangentbord och mus kombination och få en skärm som är under 20 inches i storlek. Köp en liten uppsättning högtalare och ett äldre operativsystem som Microsoft Windows Vista eller Linux variant Ubuntu (som är tillgängliga kostnadsfritt).
  5.
  Köpa ett litet utbud av nylon kabel band att städa upp inne i systemet när det är byggt och få ett anti-statiskt armband att bära när du installerar känsliga elektroniska komponenter. Skaffa tillgång till Internet så att säkerhetsuppdateringar och ladda ner operativsystemet patchar och de senaste drivrutinerna när systemet är uppbyggt.

  Sätta ihop allt


  1.
  Använd den anti -statiskt armband och bifoga den till en jordad yta enligt anvisningarna som följde med det. Installera CPU på moderkortet genom att försiktigt höja låskolven som håller processorn på plats och anpassa CPU i uttaget enligt markeringarna på ovansidan som indikerar var Stift 1 är belägen, sedan klämma spärrspaken på plats. Fäst kylningslösning till moderkortet, se till att det har en fast kontakt med processorn och anslut elkabeln för kyla lösningen till CPU FAN-port på moderkortet.
  2.

  Installera RAM på moderkortet genom att trycka ordentligt på plats jämnt i spåret efter att ha justerat nyckelstiftet i spåret att skåran i RAM-modulen. Montera ryggplåten hamnen ansikte i ärendet, som ersätter den allmänna som kom med fallet med moderkort-specifik en som följde med moderkortet. Justera moderkort med ärendet att fastställa var moderkortet standoffs ska installeras i det fall att en skruv som säkrar moderkortet överallt finns det ett hål för en, men utan att ha något extra standoffs som inte ansluter med en skruv hål på moderkortet.
  3.
  Skjut moderkortet i ärendet genom att sätta den bakre portarna genom den bakre porten frontplattan först och sedan sänka ner den standoffs. Justera varje dödläge med en skruv hål och fäst moderkortet i målet med hjälp av en skruv i varje hål, men utan att dra åt skruvarna till den punkt att skada styrelsen. Fäst fallet kontakter såsom strömbrytaren, högtalare, hårddisk lampan, återställningsknapp, och USB-portar på moderkortet just nu.
  4.
  Montera hårddisk, optisk enhet och strömförsörjning i ärendet. Fäst datakablarna till enheter och till moderkortet, varvid de lägsta numrerade port på moderkortet, vanligen SATA port 0, till hårddisken och med nästa nummer för nästa enhet, t. ex. SATA port 1 för den optiska enheten . Anslut strömkablarna till moderkortet enligt instruktionerna som följde med i styrelsen, och bifoga kraftkabel till enheter och alla fans fall det behövs. Tie bort alla lösa kablar med anknytning nylon kabel utan att använda alltför mycket tryck för att undvika skador på kablarna. Sätt tillbaka locket till systemet efter en närmare granskning av alla delar.
  5.
  Fäst mus, tangentbord, bildskärm och högtalare på baksidan av datorn. Anslut strömsladdarna för dator, skärm och högtalare direkt i spänningsavledare och sätt spänningsavledare direkt i väggen, undvika andra våg enheter eller förlängningssladdar. Starta systemet med operativsystemet disken i den optiska enheten och följ anvisningarna för installation, och se till att uppdatera installationen med de senaste korrigeringarna och säkerhetsuppdateringar när du är klar.

  tips och varningar


 • Komponenter ofta kommer som sammanförs till en betydande rabatt, speciellt objekt som i fallet och strömförsörjning, eller moderkort och processor. Ofta en nästan fullständig hake med systemet kan hittas som inbegriper fallet, strömförsörjning, CPU, hårddisk, RAM, optiska enheten och moderkortet, alla för under flera hundra dollar.
 • föremål inuti datorn är statisk elektricitet känsliga och kan skadas av oavsiktliga utsläpp, så det är viktigt att bära antistatisk enheter som till exempel armband. Stiften på processorn är extremt känslig och lätt att böja, gör permanent skada och garantin upphör att gälla, så det är viktigt att anpassa CPU korrekt och sätt in det väldigt försiktigt och jämnt i vägguttaget utan att tvinga den på något sätt.

Previous:nothing Next:hur man ställer in en westell 2200 DSL-modem

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en COOLSCAN
 • hur man byter cd-spelare på min bärbara dator
 • hur du uppdaterar en bios setup
 • Hur ta isär jag en aspire 3610 laptop?
 • hur man nollställer marker i en HP 56
 • hur man gör ett bildspel med din skrivbordsbakgrund
 • Hur byter jag elektronik modulen om Xerox Phaser 8400?
 • hur man öppnar exe filer på Asus Eee 900
 • hur man fixar skärmen på en Toshiba M300
 • hur du ansluter en iPod till en hardrive