Dator > Drive Recovery metoder

 • Drive Recovery metoder


 • Du behöver:
  luddfri trasa
  . Tvättsprit.
  Bomullspinnar.
  Rengöringsduk.
  Milt rengöringsmedel för plastytor.
  Hög kvalitet skrivarpapper.

  Om viktiga data lagras på datorns hårddisk, är det viktigt att regelbundna säkerhetskopior görs i syfte att skydda dig mot oförutsedda köra fel. Om katastrofen slår till, det finns flera hem metoder för att återskapa data från skadade enheter. Observera att dessa metoder sällan kommer att fixa din hårddisk permanent och kan orsaka ännu mer skada på enheten, men de kan hjälpa dig att få din information tillbaka. Det säkraste sättet att återvinna köra och hämta din information är att ta det till data-återvinning experter.

  Tillbaka logikkortet

  Om hårddisken har upplevt en plötslig strömtopp, kan detta leda till elektroniska misslyckande. Frekvensomriktaren kommer inte att upptäckas av datorns BIOS (Basic Input Output System) och kommer inte "spin-up" när den är ansluten till datorn. Synliga tecken på skada kan ibland ses på logikkortet (även känd som styrkort) för enheten. I ett sådant fall det enda sättet att återvinna den enhet och data som den innehåller är genom att ersätta logikkortet med en identisk från en fullt fungerande hårddisk. Självklart kommer du inte att kunna använda den enhet som du tar bort moderkortet från, men om det är mycket viktigt data på enheten du försöker återhämta sig, kan det vara en uppoffring värd att göra. När det är möjligt försök att matcha exakt märke och modell av de två enheter för att öka chanserna att detta förfarande fungerar. Nackdelen med denna metod är att du kan sluta med två icke-arbetande enheter istället för en. Så om du inte är villig att ta risken är det ofta bättre att bara skicka enheten för reparation eller data-återhämtning experter som kan driva enheten för dig.

  Lossa ställdonet arm

  Upprepad knäppningarna från enheten är ofta ett säkert tecken på mekaniska fel, vilket innebär en av de rörliga inre delar av enheten är trasig. Om enheten uppvisade detta symtom innan slutar att fungera helt, finns det något du kan göra för att försöka återställa enheten, men det är bara en kortsiktig lösning. Felet ligger oftast med ställdonet armarna fastnat får. Eftersom dessa vapen är de delar som placerar läs-/skrivhuvudena över disken plattor, kommer du inte att kunna komma åt någon data när de fastnat. Consulting dokumentationen för enheten du försöker återhämta sig är ett måste eftersom du måste veta exakt var ställdonet armen är placerad inuti enheten och sedan lätt tryck på den här platsen för att lossa den. Du bör vara mycket försiktig med detta förfarande som att slå på enheten för hårt eller för många gånger kommer bara att förvärra problemet och orsaka ytterligare skador. Om du lyckas lossa motorn armen du ska kunna återställa enheten och hämta data från den, men en funktionsstörning ställdon arm är något som bara experter ordentligt kan fixa så disken måste öppnas i ett "renrum" ( som är renare än med en kirurgisk rum) för att undvika mer skada och förlust av data.

  Frys Drive

  Om du kan höra att disken du startar den och det upptäcks i BIOS och operativsystemet men du kan inte öppna enheten och komma åt filerna, kan problemet vara överhettning. En ansamling av värme i enheten kommer att orsaka komponenter för att expandera och fastna. Försöker komma åt enheten i operativsystemet gör att datorn att låsa upp, eller du blir uppmanad att "Format" på den enhet, som kommer att orsaka en lock-up om försök. Det enda sättet att återställa en enhet med detta fel är att försöka lossa komponenter som sitter fast på grund av värmeutvidgning. Först låta enheten svalna till minst rumstemperatur innan den placeras i en antistatisk påse och tätning det. Det är rekommenderat att du försöker ta bort så mycket luft som möjligt ur påsen. Ett vakuum förslutning kommer väl till hands. Placera drabbade enheten i en frys i ungefär en halvtimme. Ta bort enheten och låt den stå i ungefär fem minuter innan du tar ut den ur påsen och ansluta den till datorn. Du bör kunna återställa dina data nu, men tiden är knapp som den enhet kommer snart att börja värma upp igen, vilket kommer att leda till samma problem.


Previous:nothing Next:hur man bygger en dator för under $ 500

Relaterade artiklar


 • verktyg för att fastställa en pc
 • hur du lägger till RAM-minne till HP bärbara datorer
 • hur man återställer en Compaq dp177a
 • hur arkiv i en Amazon Kindle
 • ominstallation av tangentbord för ett asus notebook
 • Hur högtalarna jag koppla in upp till en Dell Dimension 4600?
 • grafikkort kompatibelt med Windows Vista
 • hur du sätter ditt microSD-kort
 • hur du ställer in ett möte äpple geni
 • hur man kan övervaka temperaturen i en AMD Athlon cpu