Dator > vilka komponenter som är inne i min dator?

 • vilka komponenter som är inne i min dator?


 • De komponenter i en dator fall varje utföra specifika uppgifter och är på något sätt är kopplad till moderkortet. . Trots att moderkortet och processorn mer än några andra komponenter definiera gränserna för din dator, finns det andra maskinvaruenheter som påverkar hastigheten, minne och utbyggbarhet av datorn.

  Moderkort

  moderkortet eller huvudkretsen ombord, band ihop allting. Det innehåller många små delar som motstånd och kondensatorer som ser datorns komponenter ta emot och använda erforderlig spänning för att fungera korrekt. Nära mitten av moderkortet är ett eluttag där centralenheten, eller CPU, är monterad.

  CPU

  CPU kan kallas hjärnan i datorn, och är en komplex chip som utför många olika, samtidiga funktioner. Processorn är där aritmetiska och logiska operationer sker samt var instruktioner avkodas och exekveras.

  RAM

  RAM eller Random Access Memory, ger plats för datorn att läsa och skriva data som processorn kommer att tillträde. Information som lagras i RAM-minnet är flyktigt och endast finns kvar när datorn är igång. RAM-minnen är parallellt monterade slots på moderkortet.

  Hårddisk

  hårddisk, som ser ut som en metall, rektangulär ruta och monteras i en vik mot datorns framsida, lagrar operativsystem, användardata och program. Datorer använder vanligtvis en IDE-hårddisk som är ansluten med en bred, platt kabel till moderkortet och /eller nyare SATA-enheter, som förbinds med en tunn, typiskt röd, kabel.

  Strömförsörjningsenhet

  PSU, eller strömförsörjning, konverterar växelström (AC) till likström (DC) vid olika operativsystem spänningar. Omvandlingen är beroende av effektbehovet för varje komponent och perifera. Nätaggregatet monteras på toppen baksidan av fallet och en rad kraftkabel sträcker sig från den, ansluter till de olika delarna.

  Ljudkort

  Ett ljudkort är en intern komponent som processer ljudfiler. Ingångar på kortet tillåter anslutningar till högtalare. Liknar ett grafikkort, är ljudkortet en extern styrelse ansluten till moderkortet genom en lämplig plats. Ett ljudkort kan också vara inbyggd i moderkortet och utföra adekvat för dem som inte sysslar med överlägsen ljudkvalitet.

  DVD /CD-enhet

  DVD /CD-enhet monterad i en vik på framsidan av datorn, läser skivor och skriver information till inspelningsbara media.

  grafikkort

  Ett grafikkort konverterar binära data till en display bild. Ett grafikkort är en knuten till moderkortet via ett lämpligt gränssnitt kortplats, så kallade PCI eller AGP. Bildskärmen är ansluten till grafikkortet. Det finns också moderkort som har integrerat video, en typ av konfiguration används vanligtvis när uppfyller grundläggande datoranvändning och visa behov.


Previous:nothing Next:hur du tar bort locket från HP n5430

Relaterade artiklar


 • Hur avaktiverar jag en banner sida på en Xerox WorkCentre 7335?
 • hur man ansluter en extern CD-torn till en dator via Ethernet
 • hur du tar bort CPU-fläkt i en HP d530
 • hur man byter fixeringsenheten i LEXMARK T630
 • Toshiba A65-S126 funktioner
 • hur man kan återställa en emachine dator utan cd
 • mikroprocessor typer
 • installation av mer än 2GB RAM i Windows XP
 • hur du uppdaterar ett grafikkort i Windows
 • hur man byter LCD på en Toshiba Satellite P205-s6287