Dator > substitut för termiskt fett

 • substitut för termiskt fett


 • Du behöver:
  skrivare med USB
  . Trådlös hubb eller router.
  Dator.

  Dator-processorer verkar på flera miljarder svängningar per sekund, vilket genererar mycket värme i processen. För att bekämpa detta, nästan alla processorer använder kylare-block metall med fenor som syftar till att dra värme från processorn och försvinna det i luften, där en fläkt blåser bort det. Termiskt fett, som mestadels är gjord av silikon, fyller i mikroskopiska hål som annars skulle finnas mellan processor och kylfläns, vilket möjliggör mer effektiva kylning.

  Termisk Pads

  Om du någonsin har köpt en detaljhandel boxed processor med en värme ingår handfat, kanske du har märkt en svart eller metallisk fyrkant på botten av kylflänsen. Det torget är en termisk pad. Termisk kuddar är tillverkade av ett material som paraffin som smälter och fyller luckorna mellan processorn och kylflänsen när det blir varmt och sedan härdar när datorn är avstängd. Termisk kuddar är populära att ta med detaljhandeln boxed processorer, eftersom de är svåra att installera felaktigt. Medan high-end kylpasta tenderar att vara mer effektiva än termiska kuddar, är skillnaden liten. Under 2006 testade datorn hemsida APH Networks två premium termiska fetter mot termiska styrplattan med en AMD-processor. Den fann att det bästa bidraget termiska fettet lämnade endast ett fåtal ytterligare procentenheter av effektivitet.

  Termisk Tape

  Termisk tejp liknar termisk kuddar i att den innehåller ett material som ändras från en fast till flytande under värme . Det är också trögt, vilket kan göra det användbart när du installerar en processor i ett äldre moderkort som inte kan ha kylfläns clips, som används för att hålla kylflänsen på plats. Termisk band finns främst i äldre datorer baserade på Intel 486 och ursprungliga Pentium-processorer, och är i allmänhet inte tillräckligt effektiv för att användas med moderna processorer.

  Termisk Epoxi

  Termisk epoxi är en typ av kylpasta som utgör en permanent band mellan processorn och kylflänsen. Eftersom det är sällan önskvärt att permanent fästa en processor till en kylfläns, desto mer vanligt användningsområde för termiska epoxi att fästa kylare till andra objekt, till exempel grafikkort minne och chipset moderkort.

  Enthusiast Termisk Compounds

  Standarden generiska termiska fettet är oftast kisel. Det finns dock ett brett utbud av förstklassiga termiska föreningar. Dessa termiska föreningar är metaller med hög värmeledningsförmåga, till exempel aluminium eller silver. För processorer som äldre AMD Athlon chips med metallyta i närheten av processorkärna, det finns en kylpasta som innehåller keramiska, som inte leder elektricitet. Det finns en skillnad mellan de sämsta termiska fettet och bäst resultat kylpasta. I 202C entusiast hemsida BenchmarkReviews. com jämfört 80 termiska fetter och föreningar, och spelade in en 4,55 grader Celsius skillnaden mellan de sämsta och bästa resultaten föreningar. Denna skillnad uppgick till drygt 12 procent. Även detta är en betydande skillnad för datorentusiaster, den genomsnittliga datoranvändare i allmänhet inte behöver fundera på att köpa en premie kylpasta.


Previous:nothing Next:Felsökning min HP LaserJet 3055

Relaterade artiklar


 • hur man byter bläckpatroner i HP 1350 skrivare
 • hur du sätter ditt microSD-kort
 • hur du lägger till minne till en skrivare
 • T40 tangent reparation
 • hur man fyller en LC-51 bläckpatron
 • hur reparera en saknad nyckel på en bärbar dator tangentbord
 • vad är skillnaden mellan 42a och 42x HP tonerkassetter?
 • hur man upptäcker ett grafikkort
 • hur du uppdaterar en ATI Mobility Radeon
 • hur man backup programvara till en USB-