Dator > risker med att använda ett USB-minne

 • risker med att använda ett USB-minne


 • Ett USB-minne passar även i de trängsta av fickor och rymmer så mycket data som en hårddisk på bara några år sedan. Med denna nivå av bekvämlighet, är det frestande att använda dem för att lagra dina viktigaste filer. Även nyttan av minnen är obestridlig, det finns vissa risker med att använda dem.

  Skadlig programvara

  Den kanske största risken vid användning av ett USB-minne för datalagring är möjligheten att köra bli en ingång för ett virus. Windows kontrollerar flyttbara lagringsenheter såsom minnen och cd-rom för en fil som heter "autorun. inf. "Den här filen innehåller en lista över program eller kommandon för operativsystemet att utföra, och om Windows hittar denna fil vid isättning av minne, kör den filen automatiskt. Detta kan resultera i en virusinfektion på din dator utan att du att ha gjort något annat än att sätta in USB-minne. För att minska risken för ett virus från ett minne skada din dator, installera antivirusprogram som automatiskt genomsöker alla löstagbara lagringsenheter.

  Data Loss

  När du använder en tummen enhet för datalagring, det finns alltid en möjlighet att data kan gå förlorade på grund av att flashminnet slutar fungera korrekt eller för att den enhet tas bort från datorn medan en fil ändras. Detta är inte att säga att minnen inte är relativt tillförlitliga: Försiktiga uppskattningar tyder på att innehållet i ett minne kan ändras flera tusen gånger innan den slutar fungera-det räcker till flera års pålitlig användning-och undanröjande av en hård kör under en skriva operation skulle även leda till korruption. Tänk dock att förlust av data är en möjlighet oberoende av lagringsenhet som du använder, och att du bör inte lita på en enda enhet för viktiga data.

  Skada eller förlust

  Fysisk förlust av minne är kanske den mest angelägna när du använder en för att lagra viktiga data. En typisk minne är mindre än en förpackning av tuggummi, vilket innebär att det är mycket lätt att förlora, mycket mer än en USB-hårddisk, vilket är typiskt ungefär samma storlek som en kortlek eller en liten bok. Grund av sin storlek, de är också mer mottagliga för vissa typer av skador än hårddiskar, såsom att vara kvar i fickan och tvättas med tvätten.

  Stöld

  Thumb enheter är extremt lätt att stjäla om de lämnas utan uppsikt på allmän plats. Det tar bara sekunder att dra ett minne av en USB-port och skjut den i fickan. Även om detta kan vara lite mer än ett irritationsmoment för en liten minne som du bara använda för att lagra några av dina favoritlåtar eller TV-program, blir stöld en viktig fråga om minne håller känsliga uppgifter. Om du har filer på tummen enhet som du inte vill att andra ska se, skydda din minne med en fil krypteringsprogram. Du kan även konfigurera några krypteringsprogram för att radera innehållet i minne automatiskt om tjuven inte ange rätt lösenord efter ett visst antal försök.


Previous:nothing Next:hur man öppnar PowerBook G4 för reparationer

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till macbook G4 laptop
 • Skillnaden mellan mono och binaural headsets
 • hur man byter en HP dv9270 skärm
 • hur man byter skärmen på en Toshiba Satellite A105
 • hur man återställer vagnen på en MacBook
 • hur man installerar en Compaq Presario 5280 moderkort
 • hur man överklockar en AMD Athlon X2 Dual Core processor 5600
 • hur man återvinna Samsung patroner
 • Hur du ser Apple TV på Internet
 • hur man startar ett Microsoft Exchange Server