Dator > mikroprocessor typer

 • mikroprocessor typer


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . SATA-hårddisk.

  Den mikroprocessor eller CPU (Central Processing Unit) utför operationer på data i datasystemet. Det är den viktigaste delen av datorn. Utan mikroprocessorn skulle datorn fungerar inte. Den hanterar instruktioner, utför matematiska och logiska operationer. Det finns olika typer av mikroprocessorer, men alla fyller samma funktion, nämligen att bearbeta data så fort som möjligt.

  Enda Dual och Multi Core-processorer

  Den viktigaste faktorn som avgör kraften i en mikroprocessor är hur snabbt det kan bearbeta data. Snabbare är bättre. När en instruktion når mikroprocessor, börjar det en process där det tar undervisningen isär och sätter i olika delar av mikroprocessor för analys och drift.

  För att göra processen ännu snabbare processorer med dubbla kärnor process två instruktioner åt gången. Två olika kärnor hanterar instruktioner. De är verksamma parallellt. Resultatet är att processorn kan slutföra ett instruktionsuppsättning på halva tiden.

  Men går det operativa filosofin ett steg längre genom att införa Quad Core och även med flera processorer kärna som ger behandlats utöver de fyrkärniga scenen . Detta har gett programmerare möjlighet att utveckla mycket avancerad program som annars tidigare processorer inte kunde hantera. Den avancerade program syns på stationära datorer, som spel, webbläsare, operationer databasen kan inte fungera utan kraftfulla processorer kör dem.

  Undervisning Baserat Mikroprocessor Typer

  Instruktionsuppsättningen är den del av datorarkitektur som behandlar programmering. Detta inkluderar minnesarkitektur, datatyper, undantagshantering (om något inte går rätt), register (särskilda interna adresser), adresseringsmoder (det finns flera plats där undervisning kan vara i CPU), i instruktioner och avbryter (ringer andra hårdvara för att utföra en uppgift).

  I den komplexa instruktionsuppsättning dator (CISC), utför mikroprocessorn flesta uppgifter själva, det finns ingen uppdelning av. Men i den reducerade instruktionsuppsättning dator (RISC), mycket av bearbetningen sker på programmet, det finns en minskad belastning på processorn

  den mycket långa Instruction Word (VLIW) är en instruktionsuppsättning. som sammanställer några av de instruktioner för att köra av programvara. När det sammanställer ett program den behandlar hela programmet som en uppsättning enhet, i stället för varje linje drift. VLIW är nästa steg i processen RISC. Effekten är en lägre kostnader för hårdvara eftersom mjukvaran utför instruktionen steg.

  Mikroprocessor typer baserat på tillverkarens

  Tillverkare också göra olika typer mikroprocessor. De två största tillverkarna är Intel och AMD. Båda har samma kärna, dual-och multi core processorer. Några av de populära märkena är Pentium med dess varianter. Pentium 3, Pentium 4, Pentium D, Celeron och Core är några av mikroprocessor typer från Intel. AMD har också en familj av mikroprocessorer. Dessa är de Operton, Athelon och Sempron-modeller samt deras varianter.


Previous:nothing Next:vad är informationssystem kvalitet?

Relaterade artiklar


 • hur reparera en Toshiba M300
 • hur man fyller bläckpatroner
 • Hur du kalibrerar batteriet för Compaq Presario R4000 laptop
 • den bästa skrivaren för broschyrer
 • hur man återställer bios på en HP tx1000
 • hur att centrera utskriften för en HP penna 4.800 skrivare
 • historien om superdatorer
 • Inaktivera en Microsoft Bluetooth stack i Vista
 • hur man konfigurerar en skrivare med hjälp Jet Direct-kort
 • Lägga till minne till Dell stationär dator