Dator > maskinvarukomponenter på en stationär PC

 • maskinvarukomponenter på en stationär PC


 • Datorer består av många olika viktiga komponenter. Förstå vad som är inuti datorn ger dig en bättre förståelse av funktionen Varje komponent gör, om du någonsin vill uppgradera din dator för en speciell funktion, såsom att lyssna på musik, vet du vilken del av datorn för att förbättra (i detta fall ljudkort)

  CPU

  CPU är "hjärnan" i din dator. det utför alla beräkningar som gör att program och operativsystem som körs på din dator. De mest populära CPU tillverkarna Intel och AMD, även den snabbaste processorn i världen, i september 2010, är IBMs z196 processor.

  Minne (RAM)

  Minne, även känd som Random Access Memory (RAM) , har data för korta tidsperioder. Processorn kommer åt dessa uppgifter vid upprepad specifika processer. Alla uppgifter som lagras i RAM försvinner när datorn är avstängd.

  PSU

  strömförsörjningsenhet (PSU) ger ström till alla delar av datorn. Det har många kablar som är anslutna till moderkortet hamnar, optiska enheter, hårddiskar och andra enheter. PSU vanligaste levererar elektrisk ström med hjälp av en 12-volts järnväg.

  Moderkort

  moderkortet är den plattform som den stationära datorn är byggd. Alla delar i datorn, även i fall, måste vara förenliga med moderkortet för att datorn ska fungera korrekt. Moderkort har platser för RAM, CPU och PCI-enheter, samt många olika portar (som SATA, Firewire och Ethernet). Moderkortet har en chipset, en norr bro, en bro söder, och en front side bus, alla som är väsentliga maskinvarukomponenter på en dator.

  Grafikkort, ljudkort

  De flesta moderkort har integrerad grafik och ljud processorer. Add-on grafik-och ljudkort kan stimulera en stationär dator för multimedia prestanda.

  Optiska enheter

  En optisk enhet, som är mer allmänt känd som en CD /DVD-enhet, är en komponent som läser och /eller skriver data till en CD eller DVD. Optiska enheter är viktiga, eftersom de flesta program och operativsystem är nu släppt på CD-eller DVD-skivor.

  Hårddiskar

  På datorns hårddisk lagras alla data på datorn, inklusive, operativsystem program och filer. De flesta hårddiskar använda SATA-gränssnittet, men äldre datorer kan fortfarande använda en IDE-gränssnitt.

  Mål

  Fallet innehåller alla datorns komponenter på plats och håller dem organiseras.

  Tangentbord och mus

  Tangentbordet och musen är den standard som används för inmatning kommandon till datorn.

  Monitor

  Bildskärmen är en viktig del av det grafiska användargränssnittet (GUI). Det ger en visuell display för användaren.


Previous:nothing Next:hur reparera en gateway w340ua

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en kanon patron
 • gratis disketter återhämtning program
 • hur man uppgraderar minnet & bios
 • hur man fyller kanon mx760 patroner
 • Hur får jag tillbaka raderade bilder från digitalkamera freeware?
 • hur man återställer CMOS för en Dell Latitude D505
 • hur man avveckla en Dell Inspiron laptop
 • hur reparera dåliga disksektorerna
 • Felsökning av en HP-skrivare 4100dtn
 • hur du lägger till minne till en Lenovo X60