Dator > laptop backup-enheter

 • laptop backup-enheter


 • Om du tror på Murphys lag (eller även om du inte gör det), förr eller senare kommer din bärbara dator krascha och alla data på hårddisken kommer att försvinna. Skada och stöld är två möjligheter att den kan drabba nästan när som helst. Foton, musik, videor, filer och personlig information är vanligtvis lagras på bärbara datorer och är sårbara för dator kraschar. Om din bärbara dator data är viktigt för dig, säkerhetskopiera din bärbara data med olika backup-enheter och alternativ.

  Extern hårddisk

  Externa hårddiskar är populära enheter som används för att säkerhetskopiera bärbara data. De kommer i olika prisklasser och storlekar, typiskt, de dyrare också ha mer utrymme att lagra data och program. De är i huvudsak bara en annan hårddisk som du ansluter till din bärbara dator via en USB-kabel. Du kan enkelt kopiera och klistra in all din laptop data från din bärbara hårddisk till den externa hårddisken. De flesta externa hårddiskar kan du använda programvara att automatiskt säkerhetskopiera hela din hårddisk eller vissa mappar på hårddisken till den externa enheten, så du behöver inte göra det manuellt. Programvara du kan använda inkluderar SyncBack freeware, SyncToy och andra kopia (se avsnittet Resurser för länkar).  När du säkerhetskopiera dina data på en extern hårddisk kan du ansluta enheten till en annan dator för att överföra vissa eller alla uppgifter. Om din bärbara dator kraschar, kommer alla data och program är intakta på den externa hårddisken. Var noga med att synkronisera den externa hårddisken med din laptop ofta för att vara säker data på den externa hårddisken är mest aktuella. I september 2010, externa hårddiskar börjar runt $ 50 för en 200-gigabyte-enhet och gå upp därifrån.

  CD, DVD och minnen

  Du kan använda en mängd olika medier enheter att säkerhetskopiera din bärbara dator data. CD, DVD och flash-enheter kan alla kopiera och lagra data såsom musik, bilder och programfiler. Medan de är billigare att köpa än externa hårddiskar, de kommer också med nackdelar. Den mängd data som kan lagras på dessa enheter är relativt små, vilket innebär att du behöver kopiera data till flera skivor eller flash-enheter för att kopiera allt från din hårddisk. Även CD och DVD kan repa, vilket gör att data som lagras på dem värdelösa. De gör ett bra tillfällig fillagring och backup, men är inte idealisk för permanent backup.

  Online Backup Services

  Flera företag erbjuder online-data backup-tjänster för bärbara datorer och andra datorer. De flesta tjänster ta ut en månads-eller årsavgift baserad på hur mycket lagringsutrymme du behöver, och du kan överföra dina uppgifter till sina servrar för lagring och backup. Du kan använda Internet för att överföra data, och många tjänster ringer ofta till datorns hårddisk när du är online att synkronisera de senaste ändringarna automatiskt så att du inte behöver oroa sig för att göra det manuellt. Du kan överföra data till vilken dator som helst. Några exempel på Online Backup Services inkluderar Mozy, Carbonite och Vault Logix (se avsnittet Resurser för länkar).


Previous:nothing Next:hur man bygger din egen PC Gamer dator

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in Wi-Fi på en acer laptop
 • hur man överklockar AMI BIOS
 • hur till öppen Samsung Notebook PC
 • hur man fyller en Lexmark 20 patron
 • hur du kan få en Sony Vaio tillbaka tab-tangenten på
 • hur du uppdaterar en Windows DVD-förare
 • Hur man testar en PC för minneskapacitet
 • Felsökning av en HP-skrivare 4100dtn
 • hur du anger bios på en Toshiba Satellite
 • Netgear WGR614 v6 funktioner