Dator > hur man uppgraderar en stationär dator

 • hur man uppgraderar en stationär dator


 • Utföra en dator uppgradering är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att öka den stationära datorns livslängd. Innan fysiskt gör en uppgradering bör du bestämma vilka aspekter av datorn saknas och hur du planerar att använda datorn i framtiden. Innan du köper någon hårdvara komponenter, kontrollera att hårdvaran fungerar med ditt moderkort och operativsystem

  Du behöver:.
  Liten Phillips skruvmejsel
  . Antistatiskt armband.
  Hårdvarukomponenter kompatibla med ditt system.

  Acquire Uppgraderingar


  1.
  Navigera till "Start"-menyn, välj sedan "Kontrollpanelen". Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen i Windows Vista eller Windows XP eller "Visa alla Kontrollpanelen objekt" i Windows 7.
  2.
  Dubbelklicka på "System".

  3.
  undersöka systemet specifikationer (processor och minne) tillhandahålls. Klicka på Windows Experience Index i Windows Vista och Windows 7 för att avgöra vilken dator komponenter du behöver uppdatera för att förbättra datorns prestanda. Återgå till fönstret Systemegenskaper.
  4.
  Klicka på "Enhetshanteraren" i den vänstra kolumnen i Systemegenskaper i Windows Vista och Windows 7. Välj fliken "Maskinvara" i Windows XP, klicka på "Enhetshanteraren".
  5.
  Dubbelklicka på kategorier av komponenter, till exempel "Bildskärmskort", "Ljud-, video-och spelenheter "och" Nätverkskort ".
  6.
  Gör en lista över de aktuella komponenterna och notera de som du vill uppgradera. Inköp reservdelar.

  installera komponenter


  1.
  Stäng av datorn. Koppla loss alla kablar och externa enheter.
  2.
  Ta bort den vänstra sidopanelen mot fronten genom att lossa skruvarna eller manipulera lås. Ta bort frontpanelen (utskjutande plast delen av målet) genom att manipulera lås Om du installerar hårddiskar eller optiska enheter.
  3.
  Anslut din antistatiskt armband är klippet till ett metallföremål och Fäst armband på handleden.
  4.
  Lokalisera komponent (er) som är ansluten till datorn så att du planerar att byta ut, till exempel ljudkortet, grafikkortet eller minnesmoduler.
  5.
  Ta bort skruven fackluckan som säkrar det första kortet som du kommer att ersätta. Lyft ut kortet ur hållaren och placera den på en plan, icke-ledande föremål eller inuti en antistatisk påse. Upprepa för varje kort som du ersätter.
  6.
  Ta bort den första nya kortet från den antistatiska påsen. Undersök den nedre stiften och linje upp kortets stift med facket. Vänd kortet så att alla hamnar står inför utsidan av målet.
  7.
  Skjut in kortet i kortplatsen. Tvinga inte in kortet i kortplatsen. Ta bort den, justera det med facket och försök att återinföra den.
  8.
  Säkra kortet i kortplatsen genom att skruva i luckan skruven. Bifoga alla nödvändiga kablar, t. ex. el-kablar från nätaggregatet till kortet. Upprepa för alla andra kort.
  9.
  Lyft spärren som håller fast minnesmodulen (er) du vill ersätta eller den tomma platsen som du vill använda. Rada upp modulens stift med facket, sedan sätter i modulen och fäst den genom att trycka ner spärren. Upprepa för ytterligare minnesmoduler.
  Tio.
  Skruva någon skruv fästen för hårddiskar eller optiska enheter som du uppgraderar. Ta bort alla kablar från baksidan på diskarna och dra ut enheterna.
  11.
  Anslut kraft-och gränssnittskablar till baksidan av enheter, skjut den nya enheten (s) i lämplig viken (s).
  12.
  Säkra enhet (er) genom att skruva i skruvar i sidan (s).
  13.

  Sätt tillbaka sidopanelen och återanslut alla externa kablar och enheter till datorn. Ta bort antistatiskt armband och starta om datorn.

  Installera programvara


  1.
  Starta om Windows. Låt Windows en stund att upptäcka en ny maskinvara.
  2.
  Infoga något installationsskivor som levererades med din maskinvara komponenter. Installera alla drivrutiner och önskad programvara.
  3.
  Navigera till "Start"-menyn, välj sedan "Run" om du installerade hårddiskar. Skriv "compmgmt. msc" (utan citattecken) och klicka på "OK". Fönstret Datorhantering visas.
  4.
  Klicka på "Diskhantering" i den vänstra kolumnen och sedan högerklicka på din nyligen installerade enheten. Välj "Format". Följ instruktionerna på skärmen för att partitionera och formatera din hårddisk.

  Tips och varningar


 • Ladda ner, installera och köra testprogrammet om du vill göra en mer djupgående analys av din hårdvara komponenter (se Resurser).

Previous:nothing Next:hur man tillåter skrivardelning

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en SATA till en usb eSATA kapsling
 • hur jag ställer in mitt powerpoint visar
 • hur du visar återhämtning kör på en Sony Vaio
 • hur mycket video gör SD-kort håll?
 • hur man fyller en Xerox 5328 tonerkassett
 • hur man återställer en zebra 2348 CTP
 • hur du tar bort en skrivarport på Windows 2003
 • hur man kan återställa en Averatec 2370
 • hur man återställer bios på en HP tx1000
 • USB-hubb kommer inte att installera