Dator > hur man fixar en högljudd dator

 • hur man fixar en högljudd dator


 • När en dator blir högljudd, är den mest sannolika boven i dramat en sviktande del. Kylfläktar lider ofta en lång, försvårande döden som de väsande, Buzz och skallra inuti datorn fall. En trasig fläkt sätter också din processor och moderkort i riskzonen för överhettning, som ersätter denna del är billigt och tar inte lång tid. Noisy strömförsörjning fans kan inte ersättas, utan du måste byta hela nätaggregatet. Om inget hårddiskar är en annan orsak till dator buller, byter ut en enhet innan det går sönder helt och hållet kommer att spara dina data går förlorade.

  Du behöver:
  Liten Philips skruvmejsel
  . Byte fläkt (om nödvändigt).
  Nya hårddisken (om nödvändigt).

  kylfläkten Noise


  1.
  Lyssna på buller datorn gör. En konstant surrande eller skramlet tyder oftast på att en av kylfläktar i målet är döende. Ibland ett överskott av damm orsakar också fläktljud. Om du kan se någon av de kylfläktar från utsidan av ditt fall, leta efter en som inte är friktionsfritt. Om du inte kan se fans, ta bort målet locket eller toppen medan datorn är igång, men inte röra något inuti datorn när den är påslagen.
  2.
  Stäng av datorn och koppla bort den från väggen. Öppna datorlådan och spraya inuti datorn med tryckluft tills moderkort, fläktar och ventiler är allt klart från damm. Anslut din dator och slå på den, men inte röra någon utsatta delar. Om du inte längre höra ljudet, behöver du inte byta ut fläkten. Om bruset kvarstår, stäng av datorn och koppla ur den igen.
  3.
  Leta reda på bullriga fläkten och koppla bort den från strömkällan. Ta bort eventuella skruvar eller klipp fästa fläkten till datorn.
  4.
  avgöra vilken typ av ersättning fan du behöver. Avtagbart fläktar i datorn är antingen fall fläktar eller en processor fläkt. Processorn Fläkten fästs på kylflänsen-den stora biten av metall sitter på toppen av din processor. Alla andra fans är fallet fans. Dessa två typer fan använder olika strömkontakter, och är olika storlekar. Mät bredden på fläkten i millimeter för att hitta den storlek. Köpa en ersättare fläkt, upprepa stegen för att ta bort en fläkt i omvänd ordning för att installera den nya fläkten.

  hårddisk Noise


  1.
  flytta filer från en hårddisk brev till en annan. Lyssna efter ett högt klickande ljud, vilket indikerar att enheten är inte och behöver bytas
  2
  Köp en ny enhet av samma typ som den döende en. . . Hårddiskar är antingen Serial Advanced Technology Attachment (SATA) eller Integrated Drive Electronics (IDE). För att avgöra vilken typ du behöver, titta på enhetens kabel. IDE-enheter har en bred, platt, grå kabel fäst på baksidan av enheten. En SATA-kabel är en platt, vanligtvis röd kabel som är kortare än en centimeter breda.
  3.
  Säkerhetskopiera all data du vill spara. Stäng av datorn och dra ut strömkabeln. Öppna datorlådan och dra båda kablarna från hårddisken. Använd en Philips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna från båda sidor av enheten, dra sedan ut den ur enheten buren. Installera din nya enhet, med samma kablar du kopplas bort från den gamla. Slå på datorn och installera om operativsystemet om så behövs. Återställ din säkerhetskopierade filer till den nya hårddisken.

  Tips och varningar


 • Om byter ut en kylfläkt, köpa ett märkes fläkt med bra recensioner. Kvalitet fans håller längre och tenderar att göra det mindre buller.
 • En tyst dator ärende eller ljuddämpande tillbehör kan också minska datorn buller. Billiga tower inte minskar buller, enligt "Building den perfekta datorn. "

Previous:nothing Next:Toshiba A65-S126 funktioner

Relaterade artiklar


 • Felsökning en HP F4180 skrivare
 • hur du spelar in videon till en bärbar hårddisk
 • Hur återställer jag disk t2692?
 • Hur använder jag en lg 8x extern bärbar DVD-brännare?
 • HP Deskjet 648c instruktioner
 • hur att fylla HP 21 bläckpatroner
 • hur man återvinna Samsung patroner
 • hur man skannar en bild med hög upplösning
 • tecken och symptom på hårddisk problem
 • xeon 3040 prestanda