Dator > hur man byter en LCD på en gateway anteckningsbok

 • hur man byter en LCD på en gateway anteckningsbok


 • LCD-skärmar är bland de vanligaste ersättas laptop hårdvara, främst eftersom de är ömtåliga och går lätt sönder. Skärmarna är gjorda av flytande kristaller som pressas mellan två plattor av glas. Om din bärbara dator har tappats, eller oförsiktigt hanterad, är det troligt att knäcka. De inbyggda elektriska komponenter ofta fungerar också. LCD-skärmar drivs av ett litet kretskort som kallas omriktaren. Omriktaren går ofta dåligt och behöver bytas ut. I båda fallen bör du veta det korrekta förfarandet för att ersätta din Gateway laptop LCD-skärm.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten, platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng din bärbara dator. Koppla ur strömkabeln från sin sockel. Koppla ur och ta bort alla kablar och /eller externa lagringsenheter från den bärbara datorn. Stänger LCD-panelen, och placera den bärbara datorn nedåt. Ta ut batteriet från botten höljet (batteriet läge skiljer sig från laptop till laptop). De flesta batterier är låsta på plats med en eller två spärrhakar på vardera sidan om batteriet.
  2.
  Placera den bärbara datorn så att ovansidan är vänd uppåt. Öppna LCD-skärmen så långt du kan. Vissa Gateway bärbara datorer har en gångjärnsskyddet. Gångjärnsskyddet är en tunn remsa av skyddande plast som ligger mellan tangentbordet och LCD-skärm som täcker LCD-gångjärnen. Bänd detta locket med en liten, platt skruvmejsel, om det behövs.
  3.
  Ta bort gummit skruven täcker från framsidan av LCD-panelen församling. Lossa Phillips-skruvarna som uppdagas i gummi skruvar. Ta bort frontpanelen från displayen montering.
  4.
  bort strömkablarna från varje sida av den lilla omriktaren, belägen inne i LCD-panelens nedre kant. Separera försiktigt omriktaren styrelsen från displayen montering, och ställ den åt sidan. Var noga med att undvika att bryta omriktaren styrelsen i denna process. Det är bräcklig, och lätt att bryta.
  5.
  Ta bort alla Phillips-skruvar säkra LCD-skärmen på baksidan av skärmen församlingen. Ta tag i övre kanten av skärmen, och börja luta det nedåt tills skärmens baksida är tillgänglig. Koppla bort LCD bandkabeln från dess kontakt på baksidan av skärmen. Videon kontakten är omöjligt att missa, eftersom det är det enda kabel ansluten till baksidan av skärmen.
  6.
  Lyft trasiga fönstret ut på displayen montering, och ställ den åt sidan noggrant . Upprepa detta borttagning i omvänd att installera ersätta LCD-skärmen.


Previous:nothing Next:hur reparera den bärbara datorn tangentbordet på en Dell Inspiron

Relaterade artiklar


 • de fyra viktigaste komponenterna i en hårddisk
 • Felsökning kanon S350 skrivare
 • hur man ansluter en SATA till en usb eSATA kapsling
 • hur EPROM fungerar
 • hur man Demontera en bärbar dator
 • hur man byter ut fixeringsenheten i en Lexmark E323
 • Hur lägger jag till delad skärm på en Lenovo ThinkPad T60 laptop med två skärmar?
 • HP Pavilion dv7 Entertainment Notebook PC specifikationer
 • hur man spelar in med extern ljudkort
 • hur du gör din egen hud flash-enhet