Dator > hur man byter en Dell LCD 500m

 • hur man byter en Dell LCD 500m


 • Alla bärbara flytande kristaller (LCD) skärm består av flytande kristaller materia pressas mellan två glasskivor. Även om detta är sofistikerad teknik, gör det också för en bräcklig enhet som kan, och ofta gör, går sönder. Lyckligtvis, om din Dell Inspiron 500m laptop skärm raster, kan du ersätta skärmen själv. Du kan köpa ersättning LCD-skärmar till de flesta modeller av bärbara datorer på nätet. Den utmanande delen är att ta bort din bärbara dator skadad skärm. Ta bort det kräver att du helt isär skärmen församling.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng din bärbara dator och dra ur alla ström-och datakablar. Koppla sedan loss alla externa enheter. Stäng bildskärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Vrid datorn så att framsidan är riktad framåt. Ta ut batteriet ur sitt fack i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn.
  2.
  Placera den bärbara datorn uppåt och öppna bildskärmen tills den är i 180-graders position . Sätt en liten, platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet bezel. Ramen är en tunn plastremsa inne i gapet ovanför tangentbordet församling. Bänd på ramen från den bärbara datorns hölje.
  3.
  Ta bort de två Phillips-skruvar ovanför tangentbordets översta raden av tangenter. Luta tangentbordet uppåt, och placera den upp och ner över handledsstödet. Koppla den stora flatkabeln som sträcker sig från tangentbordets undersida till sin lilla kontakten på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  4.
  Koppla bort LCD band videokabeln från moderkortet. LCD-kabeln sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen till mitten av moderkortet. Ta bort enstaka Phillips-skruvarna från varje gångjärn. Tilta skärmen så det är i vertikalt läge. Lyft displayen församling från den bärbara datorn bas. Placera skärmen med framsidan upp på en plan yta.
  5.
  Ta bort de sex gummi skruven täcker från frontpanelen med en platt skruvmejsel. Det finns fyra gummi omfattar längs den övre kanten på framsidan, och ett gummiöverdrag i det nedre högra och vänstra hörn panelen. Ta bort de sex skruvarna som uppdagas i gummiskydd. Ta bort displayen församling frontpanel och ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje sida av skärmen. Luta upp på skärmen framåt tills dess baksida är tillgänglig. Koppla bort LCD bandkabel från baksidan av skärmen. Ta bort den trasiga skärmen från displayen församlingen.
  7.
  Omvänd denna procedur för att installera den nya LCD-skärmen.

  Tips och varningar


  Använd
 • elektrostatisk urladdning (ESD) handlovsrem för att förhindra elektriska skador på din laptop. ESD bandet är särskilt avsedd att förhindra mot skador orsakade av statisk elektricitet. Om du inte har tillgång till en ESD bandet trycker en omålad metallyta för att avleda statisk elektricitet från din kropp.

Previous:nothing Next:hur man kan återställa en Toshiba Tecra till fabriksinställningarna

Relaterade artiklar


 • felsökning av en ordagrann USB-enhet
 • hur du importerar bilder med kameran IPAD Anslutningssats
 • laptop backup-enheter
 • hur du skickar en bärbar dator
 • Felsökning av en laserjet 4p
 • rengöring en Dell Inspiron 5100
 • hur man ansluter en dator till en TV via USB
 • ATI Mobility Radeon HD 2400 prestanda
 • Felsökning av en HP-skrivare 4100dtn
 • Hur använder jag en lg 8x extern bärbar DVD-brännare?