Dator > hur man bygger en Media Center PC

 • hur man bygger en Media Center PC


 • En av de mest mångsidiga medieenheter du kan äga är en standard PC. En Media Center PC ger dig möjlighet att lagra så mycket musik och så många filmer som din hårddisk kan hålla, och spela upp dem med hjälp av ett antal olika tillämpningar. Du kan ansluta datorn till tv i vardagsrummet och ha det fungera som en videobandspelare eller spela upp strömmande video från en webbplats eller helt enkelt fungera som en jukebox för gästerna. En Media Center PC ser bra ut i ditt vardagsrum och är lätt för alla att använda. Men du måste bygga rätt.

  Du behöver:
  Antistatisk yta (välte musmattor)
  . Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel (vanligtvis Phillips huvud).
  Datorväska (som passar med dekor).
  500W nätaggregat.
  Moderkort (med SATA-portar).
  Dual-core processor.
  Termisk pasta.
  Kylsystemet.
  RAM 2 x 2 GB DIMM.
  Grafikkort.
  500 GB SATA-hårddisk (med kabel).
  SATA optiska enheten (med kabel).
  TV-tuner PCI-kort.
  Ljudkort (tillval).
  Inmatningsenhet.
  Display.
  Mediacenter OS.


  1.
  Bered en antistatisk yta och som släpps ut på antistatiska armband. Placera öppnade datorn fallet på antistatiska ytan och klipp handleden bandet till kanten av fallet. Säkerheten först.
  2.
  Installera strömförsörjning i chassit. Denna process kommer att variera beroende på märke och modell för strömförsörjningen. Försök att gruppera alla kablar och sladdar så att de inte hindrar inte luftflödet.
  3.
  Installera moderkortet i chassit. Se till att moderkortet är kompatibelt med ditt fall (ATX eller MicroATX). Se tillverkarens anvisningar.
  4.
  Lyft uttaget armen bredvid processorn spåret i motherboad och ställa processorn på plats. Nedre uttaget armen. Din processor med dubbla kärnor kommer att dra minimalt med ström och förblev därmed svalare, vilket gör att fans att bli mindre bullriga.
  5.
  Applicera ett tunt lager av termisk pasta till toppen av din processor, sedan installera ditt kylsystem. Du måste uppgradera från kylflänsen och fläkt som följde med din CPU. Låt inte ditt kylsystem förändras alltför mycket som du installerar den, så den termiska pasta hålls på plats.
  6.
  Placera din RAM i RAM-slots och tryck rakt ner. Hantera alltid RAM i kanterna bara. Detta gäller alla datorhårdvara.
  7.
  Installera ditt grafikkort. Det behöver inte vara en särskilt high-end kort, men det bör vara HDCP. Om det kan avkoda Blu-ray-skivor, det är coolt också.
  8.
  Installera din SATA-hårddisk. Det kommer med en kabel som ansluts till en SATA-port på moderkortet. Om du installerar flera enheter, till rymden dem tillåter maximalt luftflöde.
  9.
  Installera den optiska enheten. Liksom hårddisken, det kommer med en kabel som ansluts till en SATA-port på moderkortet.
  10.
  Installera videotuner och fånga PCI-kort. Detta är en hörnsten i Media Center, där du kan få in kabel-TV i din dator så att du kan spela in dina favoritprogram.
  11.
  Installera ljudkortet. Eller inte, och spara lite pengar. För en Media Center PC, är ombord ljud oftast gott.
  12.
  Installera inmatningsenhet. Du vill ha en enhet som använder RF (radio frequency) och inte IR (infraröd). Så att du kan styra din Media Center PC utan att behöva hålla en fri sikt mellan dig och datorn.
  13.
  Bifoga din display till ditt grafikkort. Plasmaskärmar tenderar att vara ljusare och synlig från större vinklar än LCD-skärmar, men LCD-skärmar fortfarande ser bättre och kostar mindre.
  14.
  Installera Media Center OS. De mest populära alternativet är Windows Media Center, som levereras med Vista och Windows 7. Om du är in öppen källkod, försök LinuxMCE.

  Tips och varningar


 • flesta moderna moderkort har Ethernet-portar så att du kan ansluta din Media Center PC till din hemnätverk. En trådlös adapter fungerar även om ditt nätverk använder en trådlös router.

Previous:nothing Next:hur man återställer bios i en Dell Dimension XPS R350

Relaterade artiklar


 • hur man byter tangentbord av en Toshiba Satellite Pro 6100
 • Felsökning Epson cx7400
 • hur man backup till nätverksenheter med Time Machine
 • hur du ställer in ett USB-headset
 • hur reparera dåliga disksektorerna
 • hur du återvinner okidata toner
 • hur du skickar en bärbar dator
 • hur reparera en Ethernet-kontroller
 • vad är Centrino Mobile Technology?
 • hur man spelar in med extern ljudkort