Dator > hur du ställer in flera seriella ATA-hårddiskar

 • hur du ställer in flera seriella ATA-hårddiskar


 • Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hårddiskar är utformade med enkel installation och konfiguration i åtanke. Med varje styrenhet stödja bara en kabel, och varje kabel stöder bara en enhet, är den fysiska installationen en fråga om montering av enheten, koppla in data-och elledningar, och starta om datorn. Du kan installera ytterligare styrkort som värd för ett större antal SATA-diskar än moderkortet var ursprungligen avsett att främja och enheter kan konfigureras från Windows att stödja avancerade funktioner såsom spegling, där all data skrivs till två enheter på en gång för hårdvara redundans.

  Du behöver:
  SATA-diskar
  . Finns SATA controller port för varje enhet eller expansionskort med SATA controller.
  SATA-datakabel för varje enhet.
  Finns elsladden med SATA-kontakt eller adapter för varje enhet.
  Anti-statiskt armband.
  Skruvmejsel set.
  Ficklampa.

  Installera flera SATA-enheter


  1.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du lägger hårdvara till datorn. Stäng av datorn och ta bort nätsladden. Montera SATA-enheten i en ledig enhetsfacket.
  2.
  Fäst en SATA-datakabel till enheten och till en tillgänglig SATA-port på moderkortet. Anslut en SATA-strömkabeln till enheten. Sätt tillbaka locket och fast nätsladden. Starta datorn med Windows, som automatiskt identifiera och konfigurera de flesta optiska enheter och valfri hårddisk som redan har en formaterad partition.
  3.
  Kör Diskhantering för nya hårddiskar som har inte en formaterad partition genom att klicka på Datorhantering under Kontrollpanelen, Administrationsverktyg och väljer Diskhantering i menyn till vänster. Partition den nya hårddisken genom att högerklicka i enheten och välja Ny enkel volym. Följ anvisningarna, väljer den förinställda värde vid varje steg, eller alternativt skapa en spegel av en befintlig enhet genom att högerklicka på den befintliga enheten och välja Skapa Mirror, och sedan välja den nya hårddisken som spegeln enheten.

  Installera en SATA Controller


  1.
  Installera en SATA-kontroller kort om ingen tillgänglig SATA-portar finns på moderkortet genom att stänga av datorn, kopplar ur nätsladden, ta bort locket, och installationen av expansionskortet i en ledig PCI-plats.
  2.
  Anslut datakabeln från den nya enheten till styrenheten, kort efter montering av enheten och kopplar strömmen.
  3.
  Sätt tillbaka locket, byt ut nätsladden, starta om datorn och följ anvisningarna för att installera alla nödvändiga drivrutiner för det nya expansionskort, vanligtvis genom att sätta in CD-skivan som följde med kortet.

  Tips och Varningar


 • Använd den lägsta numrerade SATA-port för hårddisk och sedan lägga enheter till närmast högre heltal. När du köper ett kort expansion controller för SATA, leta efter ett kort som stöder de senaste SATA tekniken och har flera hamnar, inklusive externa SATA eller eSATA-portar, om möjligt, för att möjliggöra för den största utrymme för expansion. Kontrollera att strömförsörjningen är tillräcklig för att hantera ytterligare enheter och styrkort. Uppgradera den om det behövs
 • Hårddiskar är känsliga för vibrationer, stötar, damm och statisk elektricitet. Elektronik är känsliga för statisk elektricitet. Använd ett antistatiskt armband innan du arbetar på insidan av en dator.
 • alltid säkerhetskopiera viktiga filer innan du utför någon form av arbete på insidan av en dator, speciellt arbete med hårddiskar. Spegling kommer radera allt på den nya spegeln enheten och ersätta den med en exakt kopia av informationen på enheten ska speglas, att skapa en kontinuerlig backup.

Previous:nothing Next:hur man backup till nätverksenheter med Time Machine

Relaterade artiklar


 • Ta bort och radera en hårddisk & börja om
 • hur man kan anpassa en Logitech kontrollenhet för pc
 • hur man rengör en COOLSCAN
 • hur man öppnar fallet på en Dell Inspiron 1000
 • hur man byter en HP LaserJet 9050 överföringsrullen
 • Felsökning Epson cx7400
 • tekniker för flerkärniga termisk hantering
 • dator till dator kablar överföra
 • hur reparera en hp laptop jack
 • hur man konfigurerar en tangentbordslayout