Dator > hur du säkerhetskopierar en anteckningsbok

 • hur du säkerhetskopierar en anteckningsbok


 • Säkerhetskopiera en bärbar dator är en av de viktigaste garantier användaren kan vidta för att skydda hennes bilder, dokument, kalkylark och allt annat på en dator. Det är också en av de mest försummade av aktiviteter för alla datoranvändare, även om det sakta förändras nu att hård-och mjukvara för att utföra regelbundna säkerhetskopieringar har blivit lättare att använda och billigare. Användare kan nu köpa externa USB-hårddiskar stor nog att backa upp hela bärbara enheter för mindre än hundra dollar, och de ens kommer med programvara som kan schemalägga daglig säkerhetskopiering.

  Du behöver:
  extern USB-hårddisk

  Montera hårddisk


  1
  Anslut den bärbara datorn till nätström. . för den första installationen och den första fullständig säkerhetskopia, vilket kan ta avsevärd tid. Starta datorn och logga in, så att PC-gränssnitt och någon ytterligare programvara såsom anti-virus eller grafikdrivrutiner ska laddas.
  2.
  Anslut extern USB-hårddisk till USB-porten på den bärbara datorn och anslut nätsladden USB-hårddisken till en strömkälla.
  3.
  Följ instruktionerna för att installera alla nödvändiga drivrutiner eller medföljande programvara för extern USB-hårddisk, och sätt i disketten som följde med enheten om det behövs. Bläddra till den nya enheten i Den här datorn genom att dubbelklicka på enhetsbeteckningen för den nya enheten, kör vanligtvis E eller F, beroende på vilka andra som driver särskilda bärbara dator har installerat.
  4.

  Kör installationsprogrammet som fanns med på den externa USB-hårddisken för att installera enheten underhåll, konfigurering, och automatisk backup programmet, om detta program inte har redan installerat under den första kör installationen.
  5.
  partitionera och formatera nya enheten om den inte är erkänd som en enhetsbeteckning under Den här datorn genom att öppna Datorhantering från ikonen Administrationsverktyg under Kontrollpanelen och sedan klicka en gång på Diskhantering post från menyn på vänster sida av skärmen. Högerklicka på den nya enheten, som ska visas som ofördelade och välj Ny enkel volym. Följ anvisningarna för att partitionera och formatera hårddisken, som sedan visas som en enhetsbokstav under Den här datorn.

  Utföra backup


  1.
  Klicka på Start, Program, Tillbehör, Systemverktyg och Säkerhetskopiering, om kör Windows XP eller en tidigare operativsystem. Följ anvisningarna för att göra en fullständig säkerhetskopia av hela enheten, välja den nya externa USB-hårddisken som destination för säkerhetskopian och ge filen ett namn som du väljer.
  2.

  Klicka på Windows orb (Start), Alla program, underhåll och Säkerhetskopiering och återställning (om Windows 7). Klicka på Konfigurera säkerhetskopiering länk för att starta backup guiden. Välj den nya externa USB-hårddisken som destination för säkerhetskopian och klicka på Nästa för att fortsätta med guiden.
  3.
  Dubbelklicka på ikonen för den programvara som levererades med den nya externa USB-hårddisk för att använda den medföljande programvaran för säkerhetskopiering stället för att använda Windows Säkerhetskopiering, eller om Windows Säkerhetskopiering är inte installerat.
  4.
  Utför en fullständig säkerhetskopia av första gången och väljer att göra fullständiga backuper varje gång, eller att backa upp med ett annat format, såsom differential, som backar upp allt som har ändrats sedan den senaste fullständiga säkerhetskopieringen. Skapa ett schema för att utföra regelbundna system säkerhetskopior minst en gång i veckan.

  Tips och varningar


 • Säkerhetskopiera en hårddisk är avgörande när det finns viktiga filer på enhet som e-post, bilder, data, läxor, lösenord, favoriter eller arbetsrelaterade filer. Säkerhetskopior skydda mot förlust av data från hårdvarufel, stöld, virusinfektioner, hackare och ett antal andra orsaker, som ger tillgång till de filer som fanns på enheten även när enheten är inte längre tillgänglig.
 • hårddiskar är känsliga för vibrationer eller stötar samt fukt och extrem värme eller kyla. Håll backup på en annan plats än den bärbara datorn för att undvika att förlora både av stöld eller miljöproblem som brand eller översvämning.

Previous:nothing Next:kraven för att ersätta en dator moderkort

Relaterade artiklar


 • hur man formatera ett SD-kort för en PV-gs36
 • Vilka är komponenterna i en laptop?
 • hur man återställer underhålls räkna med en HP 4250
 • Hur uppgraderar jag CPU på min dator?
 • hur du uppdaterar en VGA-kort
 • hur man fångar video med extern TV-tuner
 • hur man kan jämföra AMD-processorer
 • hur man uppgraderar hp G Series notebook
 • hur man byter CPU-fläkt på en Toshiba Tecra M3-s331
 • hur du skannar negativ en en HP TMA