Dator > bärbar dator-upgrade instruktioner

 • bärbar dator-upgrade instruktioner


 • Bärbara datorer i allmänhet inte lika tillgänglig för att uppgradera maskinvarukomponenter som stationära datorer. Många bärbara delarna är integrerade i varandra och miniatyriserade, vilket gör tillgång och ersättning taget omöjligt. Men de flesta bärbara datorer ger enkel åtkomst till RAM-minne (RAM) moduler för att möjliggöra den genomsnittliga användare att uppgradera RAM själva. Men innan fysiskt byte av moduler måste du se till att du köper den typ av RAM som kommer att fungera i din bärbara dator.

  Du behöver:
  liten Phillips skruvmejsel
  . Antistatisk rem.


  1.
  Bestäm vilken typ av RAM-minne din bärbara dator kräver, liksom den maximala mängden RAM som stöds. Kontakta datortillverkaren stöd centrum för denna information.
  2.
  Inköp mängden RAM-minne du vill installera. Antalet RAM-moduler du köper beror på hur många RAM slots din bärbara dator har och hur mycket RAM du uppgraderar till.
  3.
  Placera den antistatiska bandet på handleden eller handen.
  4.
  Stäng av datorn, ta bort makt och ta bort batteriet.
  5.
  Vänd på datorn och leta efter skylten som ger tillgång till RAM-slots. Den plats på botten varierar beroende på tillverkare och modell din bärbara dator. Vanligtvis är det en lättillgänglig platta som är säkrad med en eller två små skruvar. Om du är osäker, sök efter information på datortillverkarens supportwebbplats.
  6.
  Skruva loss skruvarna och placera dem på en säker plats. Var försiktig, eftersom de är ofta mycket små och lätt förloras.
  7.
  Täckplattan.
  8.
  Bort ett eller flera av den gamla RAM-moduler, om det behövs. Vanligtvis måste du tränga undan små klipp som håller RAM-modulen på plats. När du släpper klipp, roterar RAM-modulen upp på en av långsidorna, sedan glider ut. Om du bara fylla i en tom RAM slot, så du behöver inte ta bort den gamla RAM-modulen.
  9.
  In RAM-modulen i vinkel på kortplatsen, på samma sätt som du gled det gamla ut. Kontrollera att kontakterna har glidit helt på plats innan du fortsätter.
  10.
  Tryck ner den RAM-modulen tills det klickar på plats eller tills kläms fast. Detta kan kräva en mindre mängd kraft. Om det finns mer motstånd än vad som verkar lämpligt, tvinga inte modulen nedåt. Se till att modulen är ordentligt ansluten hela vägen i spåret innan du trycker ned igen. Se också till att det RAM-modulen är korrekt justerade. Du kan behöva vända den över innan du trycker ner igen.
  elva.
  tillbaka locket och skruva skruvarna på plats, försiktigt så att inte hårt dem.
  tolv.
  tillbaka batteri och återställa strömmen till den bärbara datorn.

  tips och varningar


 • Vissa minne chip detaljhandeln webbplatser också ge verktyg för att bestämma vilken typ av RAM-minne din dator använder.
 • Din bärbara dator har ett visst antal RAM slots. Detta påverkar hur många RAM-chips du behöver för att uppnå mängden RAM-minne som du vill. Till exempel, om du vill uppgradera till 2 GB RAM och du har två RAM-platser, kan du köpa en 2 GB RAM chip och installera det, lämna en plats öppen, eller så kan du köpa två 1 GB RAM-chips och installera ett chip i varje kortplats.
 • En bärbar dator som kör en 32-bitarsversion av Windows kan bara använda upp till 3 GB RAM. Om du vill använda mer än 3 GB RAM, måste du uppgradera till en 64-bitarsversion av Windows.
 • Använd alltid antistatarmband när du arbetar med elektrisk utrustning. Annars kan elektrostatiska urladdningar skada kretsarna.

Previous:nothing Next:hur man fixar en högljudd dator

Relaterade artiklar


 • hur man återställer SonicWALL tele3
 • gratis disketter återhämtning program
 • hur man kan återställa en Toshiba A65
 • hur fylla på Lexmark x5070 färg och svart patron
 • hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rg30
 • hur man byter skärmen på en Toshiba Satellite A105
 • hur långsam kopiera en hårddisk
 • hur man torka av hårddisken på en aspire 3050 notebook
 • hur man fyller hk 8750 bläckpatroner
 • specifikationer för Dell Latitude C800 moderkort