Dator > Vilka är komponenterna i en laptop?

 • Vilka är komponenterna i en laptop?


 • Genom dagens magi för miniatyrisering, bärbara datorer kondenserar alla komponenter i en stationär dator till ett litet paket som passar i en axelremsväska. Som ni kanske förstår, är en bärbar dator en oerhört komplicerad maskin, och den innehåller många komponenter som måste samarbeta för att datorn ska fungera

  moderkort

  Moderkort -. Kallas även logikkortet-är primära kretskort i den bärbara datorn. Alla andra komponenter fäster moderkortet, som fungerar som en trafikledare för datorn, så att uppgifter att flytta från en komponent till en annan.

  Central Processing Unit (CPU)

  En dator är i grunden en mycket komplicerad miniräknare, och vid någon nivå, allt som en bärbar dator inte innebär matematiska beräkningar. Processorn är den viktigaste chip i en bärbar dator, eftersom den hanterar de flesta av de beräkningar som krävs för att datorn ska fungera.

  Random Access Memory (RAM)

  En processor kan utföra beräkningar miljarder gånger varje sekund, och på grund av dess hastighet, behöver det något att hålla det ständigt matas med instruktioner. RAM ger minneslagring som behövs för program som körs på den bärbara datorn, och det kan mata instruktioner till processorn vid höga varvtal.

  Hårddisk

  En hårddisk ser ut som en liten metall låda. Om du kunde se in, men skulle ni se metallskivor spinning tusentals gånger varje minut. Skivor i en hårddisk innehåller mikroskopiska partiklar som läs-/skrivhuvudets ordnar formulärdata. Även RAM också lagrar data finns det betydande skillnader mellan en hårddisk och RAM. De uppgifter som lagras i RAM-minnet försvinner när datorn är avstängd, medan data på en hårddisk är långlivat. Hårddisken i en dator kan också lagra hundratals gånger så mycket data som får plats i RAM-minnet. Men det är RAM långt snabbare att överföra data.

  Cooling System

  Eftersom en modern bärbar dator är extremt tunn, behöver den en genomtänkt internt system för att hålla processorn sval. Ett typiskt laptop kylsystem börjar med en metall block pressas hårt mot processorn. Blocket överför värme till en värme rör, som är en tunn kopparrör fylld med en vätska som ändrar fas och ökar i tryck när det blir varmt. Den fas ändra skickar värme till en rad metall fenor som avleda värmen med hjälp av en fläkt. Den kylda vätskan återgår till processorn blocket, och cykeln börjar om igen.

  Tangentbord

  Precis som med en stationär dator, gör tangentbordet på en bärbar dator du kan mata in text. Laptop tangentbord är ofta mindre än stationära tangentbord, dock. Skillnaden i storlek innebär att datortillverkare ofta måste använda kreativ design tekniker för att passa en bekväm skriva ytan i mindre utrymme.

  Pekdon

  pekdonet i en bärbar dator ersätter den traditionella datormusen. Den vanligaste typen av bärbara pekdon är pekplattan, en yta som du drar fingret över för att flytta pekaren på skärmen. Ibland kan en bärbar dator har en liten joystick som användaren flyttar med sitt finger, snarare än en pekplatta.

  CD-eller DVD-enhet

  Allt utom de allra minsta bärbara datorer omfattar CD-eller DVD-enheter. Dessa enheter läsa och skriva data på optiska skivor, vilket ger dig ett sätt att installera programvara på din dator. Optiska enheter ger också ett sätt att lyssna på musik och titta på filmer.

  Screen

  Bärbara datorer har mycket tunn flytande kristaller (LCD), vanligen varierar i storlek från 12 till 17 inches diagonalt. Skärmen på en bärbar dator är ansvarig för att de bilder som produceras av datorn. Utan ett, skulle användarna bli tvungna att använda externa bildskärmar med sina bärbara datorer.

  Nätverksadapter

  En nätverksadapter tillåter en dator att kommunicera med andra datorer och använda Internet. De två vanligaste typerna av nätverk adaptrar i bärbara datorer är Ethernet-adaptrar, vilket ansluta datorn till ett kabelmodem eller en router med en kabel och trådlösa adaptrar som eliminerar behovet av en kabel genom att kommunicera med radiosignaler.

  Power System

  En bärbar dator skulle vara värdelösa utan någon form av makt, och elsystemet i en bärbar dator innehåller två komponenter: batteriet och nätadaptern. Batteriet ger den bärbara datorn att köra-vanligen 2 timmar eller mer-utan tillgång till ett vägguttag. Nätadaptern laddar batteriet och befogenheter den bärbara datorn när ett vägguttag är tillgängligt.


Previous:nothing Next:hur man byter en laptop täcka

Relaterade artiklar


 • Hur öppnar jag en skadad eller ogiltig zip-fil?
 • Inaktivera en usb diskett
 • DIY: SATA till USB
 • det bästa grafikkort för gamers
 • system för datainsamling, komponenter
 • hur man kan spara ringsignaler till ett SD-kort
 • ATI Radeon 2400 prestanda
 • hur du lägger till USB 2 till Windows 98
 • hur du uppdaterar en WiFi USB-kontakt
 • hur du uppgraderar RAM-minne på Toshiba Satellite L30-10S