Dator > PC Card oscilloskopet instrument

 • PC Card oscilloskopet instrument


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  För att se elektriska vågformer effektivt, varje elektronik tekniker, ingenjör eller amatör forskare behöver ett oscilloskop. . Tyvärr är många oscilloskop kostnader oöverkomliga och ligga utom räckhåll för många. Ange en innovativ grupp forskare, som har utarbetat metoder för att omvandla en billig och lättillgänglig PC till en räckvidd genom att sätta in ett enkelt kort eller med hjälp av ljudkortet.

  Winscope

  Winscope är en innovativ gratis program som använder en PC ljudkort. Programmet läser signalerna till ljudkortet och visar dem på ett oscilloskop skärm. Den erbjuder en bandbredd på 20 till 20. 000 hertz (Hz) eller cykler per sekund. Tyvärr är det Winscope några nackdelar. Första har det en smal bandbredd vilket gör den lämplig för ljudprogram bara. (TV och digitala frekvenser signalen är långt snabbare än dess maximala 20,0000 Hz. ) För det andra är ditt ljudkort extremt bräcklig och har extremt små och elektriskt svaga komponenter, den bara kan hantera en spänning av cirka 1 volt. Som sådan, matas inte en okänd signal direkt till ljudkortet när du använder Winscope (eller annat). Om du överskrider din ljudkorts spänning, kommer du att förstöra den.

  ScopePar 1,1

  ScopePar 1,1 är en sex-kanals ingång omfattning som använder parallellporten på din dator. Den läser bara fyrkantsvågor, vilket gör den idealisk för att spåra pulståg (serie omkoppling sker mellan digitala kretsar och visar på eller av signaler). Ingenjörer måste spåra på och stänga av signaler genom olika komponenter, att ta reda på om alla system fungerar korrekt utformade. Enligt Soft batteriet kan ScopePar läsa upp till flera hundra kilohertz (kHz), eller 100. 000 (Hz). Den begränsade fria versionen läser bara två kanaler. (En kanal är ett annat ord för en utsignal, ingenjörer läsa en komponents utsignal genom att sätta en mätsond på sin produktion tråd Många elektroniska kretsar har mycket mer än bara två kanaler, så ingenjörer eller tekniker utlokaliserar sin testkabeln ständigt med. bara två kanals oscilloskop. )

  CompuScope CS1610C

  CompuScope CS1610C från Gage är en dubbel-spår, eller två-kanal, omfattning kapacitet för signalbehandling fångar och 10 megasamples per sekund. Den har upp till 1 gigasample lagra förmåga, gör det möjligt att analysera vågformen vid ett senare tillfälle. Varje kanal har sin egen analog till digital konvertering chip, så du behöver inte konvertera varje kanal utanför kortet. CompuScope erbjuder även portabla oscilloskop som ansluter till en dator via en USB-kabel, vilket gör att konstruktörer kan använda dem på flera datorer.


Previous:nothing Next:hur man kan återställa ett system hårddisk på en Toshiba

Relaterade artiklar


 • hur du återvinner bläck toner att betala för tomma kassetter
 • hur reparera en saknad nyckel på en bärbar dator tangentbord
 • DIY: SATA till USB
 • hur man uppgraderar en MediaSmart cpu
 • specifikationer för ett USB-minne
 • hur man ser på insidan av en Hewlett-Packard cpu
 • hur du vill visa en PC-skärm på en TV
 • LIFEBOOK p1032 specifikationer
 • anvisningar för rengöring för en HP 1220c
 • Hur du kalibrerar batteriet för Compaq Presario R4000 laptop