Dator > Hur du kalibrerar batteriet för Compaq Presario R4000 laptop

 • Hur du kalibrerar batteriet för Compaq Presario R4000 laptop


 • En Presario R4000 är en bärbar dator som tillverkas av Compaq, som är en underavdelning till Hewlett Packard. Den bärbara datorn har ett uppladdningsbart batteri. Batteriet bör kalibreras före första användning och därefter var tredje månad. Kalibrera, även känd som konditionering kräver batteri du att ladda sedan dränera batteriet. Detta säkerställer att alla battericeller arbetar och få rutinmässigt används. Kalibrera batteriet kan förlänga livslängden på batteriet

  Du behöver:
  dator med minst ett nätverksgränssnitt.

  Callibrate ett batteri i Windows Vista och Windows 7


  1.
  Sätt nätadaptern till strömadaptern uttaget på Compaq Presario R4000 laptop . Låt nätadaptern för att ladda upp batteriet. Ett helt urladdat batteri tar cirka 4 timmar att ladda. Ta ut nätadaptern när batteriet är laddat.
  2.
  Klicka på "Start" i nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet. Skriv "Power" i sökfältet, följt genom att klicka på förstoringsglaset att söka. När söklistan visas, dubbelklicka på "Energialternativ".
  3.
  Dubbelklicka på "Skapa ett energischema" från det vänstra sidofältet. Klicka en gång i fältet Namn och skriv "Calibrator" följt av att trycka på "Enter".
  4.
  Klicka på "Aldrig" alternativet under "Batteridrift"-kolumnen. Klicka på "Skapa"-knappen. Detta startar processen urladdning av batteriet. Låt batteriet helt ansvarsfrihet förrän den bärbara datorn stängs av.
  5.
  Anslut nätadaptern till datorn. Låt adaptern till att ladda batteriet helt.
  6.
  Navigera till "Power Options" i dialogrutan när batteriet laddas precis som du gjorde i steg 2 och väljer önskad standard energischema inställningen genom att dubbelklicka på den.

  Kalibrera batteriet i Microsoft Windows 98, ME, XP och 2000


  1.
  Sätt nätadaptern i nätadaptern uttaget på Compaq Presario R4000 laptop. Låt nätadaptern för att ladda batteriet fullt. Ett helt urladdat batteri tar cirka 4 timmar att ladda. Ta bort nätadaptern när batteriet är laddat.
  2.
  Klicka på "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av ditt verktygsfält, följt genom att dra muspekaren över " Kontrollpanelen "alternativet för att visa en lista med alternativ. Klicka på "Kategori Visa" från dessa alternativ. Från kategorin Visa-menyn, klicka en gång på "Power Options", följt av att klicka på "Prestanda och underhåll" och slutligen klickar du på "Energialternativ".
  3.
  Klicka på "Power System"-fliken. Skriv ner alla standardinställningarna. Du kommer att behöva återställa dessa senare, så att du förvara dem på ett säkert ställe. Välj "Alltid på" alternativ från rullgardinsmenyn under "Power System. " Ändra alla värden till "Aldrig" i "Körs på batterier kolumnen. Klicka på "Apply" för att verkställa ändringarna och starta ansvarsfrihet. Låt batteriet fortsätta att fullgöra tills den dör och den bärbara datorn stängs av.
  4.
  Sätt nätadaptern till strömadaptern utloppet på Compaq Presario R4000 laptop. Låt nätadaptern för att ladda batteriet fullt.
  5.
  navigera tillbaka till "Power Options Properties" rutan precis som du gjorde i steg 2 för att återställa strömmen inställningar till standard nivåer. Klicka på "Apply" för att spara ändringarna.


Previous:nothing Next:när en strömstöt förstör en dator & vitvaror, som är ansvarig?

Relaterade artiklar


 • hur man fångar video med extern TV-tuner
 • hur man byter en cpu i en dator för snabbare spel
 • den skillnad i prestanda mellan en dual core & Core 2 Duo
 • hur man kan förbättra datorns ljud
 • Hur man testar överföringshastigheten för en HDD SATA
 • hur man kan återställa en Windows 2000-domänkontrollant
 • mina laptop kommer inte att ansluta
 • mina bärbara skärmen kommer inte att fungera
 • hur man konfigurerar webmail Exchange 2003
 • hur du tar bort sidopanelerna på min ProLiant server