Dator > diy skrivarunderhåll

 • diy skrivarunderhåll


 • Oavsett vilket märke och modell skrivare du äger eller vad du använder den för, kan god skötsel göra all skillnad i världen. En väl underhållen och korrekt service skrivaren kan ge många års problemfri drift, medan en dåligt underhållen man kan börja bryta ner efter bara en kort tid. Att lära sig att serva din egen skrivare kan också hjälpa dig att spara pengar, eftersom du inte behöver ersätta din skrivare så ofta

  Du behöver:.
  Liten dammsugare
  . Mjuk trasa.
  Bomull undergrupperna.
  Varmt vatten.
  Isopropylalkohol.

  Laser


  1.
  Stäng av skrivaren ner och ta bort nätsladden från baksidan. Öppna dörren toner facket och ta bort tonerkassetten. Denna dörr finns vanligen antingen framtill på skrivaren eller på höger sida, men kontakta din instruktionsbok för den exakta platsen.
  2.
  Dammsug skrivarens insida med en små dammsugare som den typ som används för att rengöra datorkomponenter. Du kan också använda en liten handhållen dammsugare med en skreva bilaga. Dammsug inredningen noggrant för att avlägsna alla papper damm och spår av bläck.
  3.
  Torka av skrivarens insida med en mjuk trasa för att avlägsna eventuella kvarvarande rester. Undersök försiktigt med tonerkassetten innan det sätts tillbaka i skrivaren. Torka bort tonern, kontrollera sedan kassetten ordentligt för läckor. Byt ut bläckpatronen direkt om det verkar vara läcker.
  4.
  Byta ut fixeringsenheten cylinderampullen om bläck smittar av sig på sidan lätt. Att byta ut fixeringsenheten kassetten först leta upp fixeringsenheten dörren med hjälp av din instruktionsbok. De flesta skrivare Placera fixeringsenheten antingen på vänster sida av skrivaren eller i ryggen.
  5.
  Vänd ner de små klämmorna som håller fast fixeringsenheten på plats, sedan ta tag i fixeringsenheten i handtaget och dra den rakt ut ur skrivaren. Fixeringsenheten blir mycket varm, så rör aldrig patron själv. Skjut in den nya fixeringsenheten patronen i skrivaren och fäll klipp upp för att låsa den på plats.

  Bläckstråleskrivare


  1.
  Stänger av din skrivare på och lyft upp täcka. Vänta på bläckpatroner att flytta till mitten. Försök aldrig att flytta skrivarhuvudet för hand.
  2.
  Luta patroner framåt och lyfta dem ur skrivaren. Vänd kassetten över så att metallplattan är vänd mot dig.
  3.
  Doppa en bomullstuss i lite varmt vatten och rengör noggrant metallplattan på kassetten att ta bort eventuellt papper damm och bläckrester. Fortsätt badda kassetten tills bomullstuss lossnar rena. För hårt smutsad patroner, kan du behöva använda isopropylalkohol istället för varmt vatten.
  4.
  Torka alla tillgängliga områden inuti skrivaren med en mjuk trasa för att avlägsna bläckrester och papper damm. Byt kassetterna när du är klar och stänger av skrivaren.


Previous:nothing Next:det bästa grafikkort för gamers

Relaterade artiklar


 • hur man kan jämföra AMD-processorer
 • hur du uppgraderar RAM-minnet på en Dell Inspiron 4100
 • hur du ansluter en skrivare via Linksys Wireless-G
 • fördelarna med zip-enheter
 • den bästa skrivaren för broschyrer
 • tekniker för flerkärniga termisk hantering
 • hur man fyller en Lexmark # 16 svart bläckpatron
 • hur du ställer in knapparna på en logitech mx3200
 • hur du återvinner en Xerox tonerkassett
 • hur man byter processor i en Dell Inspiron 1501 bärbar dator