Dator > Hur uppgraderar jag CPU på min dator?

 • Hur uppgraderar jag CPU på min dator?


 • En dators centralenhet (CPU) arbetar med data, vilket gör datorspel och program som körs. Hastigheten på processorn anger den hastighet med vilken elektriska impulser överföra data genom sina grundläggande eller gjutkärnor, med snabbare processor hastigheter gör uppgifter som ska beräknas och manipuleras i en snabbare takt. Ett sätt att lägga till mer processorkraft till en långsam dator är att uppgradera CPU, skall ersätta den nuvarande med en snabbare processor av samma typ

  Du behöver:. .
  Icke-magnetiska stjärnskruvmejsel
  Anti-statiskt armband (tillval).
  Termisk pasta remover.
  Bomullstussar.
  Ersätter CPU.
  Termisk pasta.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur den från dess utlopp eller grenuttag. Tryck på strömbrytaren en gång när datorn inte är ansluten, vilket kommer att medföra att datorn försöker starta upp, använda upp alla befogenheter som kan lagras i sin strömförsörjning eller andra komponenter
  2
  <. . br> Avlägsna skruvarna längs vänster sida på baksidan av datorn fallet, eftersom de har den vänstra panelen på plats. Skjut tillbaka panelen sedan ta bort det, ge dig tillgång till datorns inre delar.
  3.
  Lägg ner datorn så att du lättare kan komma åt moderkortet och andra komponenter. Leta reda på CPU kylflänsen, en metall block --- ofta med en fläkt monterad på den --- nära centrum av datorns moderkort.
  4.
  Sätt på en antistatisk handledsrem om du har en för att skydda datorns inre delar av oavsiktlig statisk urladdning. Om du inte har en handledsrem, hålla kontakt med en metall del av datorns hölje medan du arbetar inuti den för att uppnå samma resultat.
  5.
  Koppla fläkten kylflänsen från moderkortet om en fläkt är närvarande. Ta bort skruvarna eller klippen håller kylflänsen på plats, sedan försiktigt lyfta kylflänsen bort av CPU och ut i ärendet. Använd termisk pasta remover tillämpas på en ren bomullstuss att avlägsna termisk pasta som kan fästas på botten av kylflänsen.
  6.
  Lyft låsspaken som håller CPU plats. Fäll upp locket CPU om man är närvarande, sedan försiktigt lyfta CPU ur hållaren. Ställ CPU åt sidan.
  7.
  Placera den nya processorn i datorns CPU-sockeln och se till att den passar in i uttaget lätt eller justerar sin läggning tills den går på plats. Stäng locket CPU --- om det finns en --- därefter fast CPU med låsspaken på uttaget.
  8.
  Torka upp på CPU ren med en bomullstuss boll och liten mängd termisk pasta remover. Applicera en liten pärla av termisk pasta till toppen av processorn, sedan sänka kylflänsen på plats så att termisk pasta trycks mellan toppen av CPU och plattan i botten på kylflänsen. Säkra kylflänsen med dess skruvar eller clips, anslut sedan fläkten om det finns en.
  9.
  Placera sidostycket tillbaka till datorns hölje och skjut den på plats. Fäst den med skruvarna tidigare togs bort och ställa in datorn tillbaka i sitt ursprungliga läge. Anslut datorn igen och tryck på strömbrytaren för att starta upp det.
  10.
  Tryck på F2, F10 eller andra anges knappen på den primära BIOS skärmen för att öppna BIOS menyn Detta skall belastning i stället för ditt operativsystem. Om ditt operativsystem börjar att starta, tryck på strömbrytaren för att stänga av datorn och starta och försök igen.
  11.
  Leta upp BIOS-menyn för CPU --- hänvisas ofta till som "Processor" i BIOS. Kontrollera att hyperthreading är aktiverat som vissa BIOS-system har det avstängt som standard. Tryck den visade för att spara dina ändringar och avsluta, datorn kommer automatiskt att startas i processen
  12
  låta ditt operativsystem att starta som vanligt
  <. . . h4> Tips och varningar
 • Kontrollera datorns dokumentation för att se om det finns en högsta processorhastighet att ditt moderkort kan stödja. Om inte stöds CPU installeras i din dator kommer den inte starta.
 • statisk urladdning kan skada ett antal känsliga komponenter i en dator, som kan magnetiska fält. Undvik att använda magnetiska skruvmejslar och alltid stanna jordat med en anti-statiskt armband eller genom att vidröra en metall del av ärendet.

Previous:nothing Next:hur reparera en Ethernet-kontroller

Relaterade artiklar


 • hur man rengör otyg borta från en hårddisk
 • hur till göra min Mac G4 till en spelautomat
 • hur man gör en vga till s-video-adapter
 • hur man spelar in med extern ljudkort
 • atom vs Core 2 Duo prestanda
 • hur man fyller bläckpatroner till PSC 950
 • hur man återställer vagnen på en MacBook
 • hur aluminium gäller en MacBook görs?
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 4000
 • hur man byter fixeringsenheten i Lexmark T520