Dator > system för datainsamling, komponenter

 • system för datainsamling, komponenter


 • Du behöver:
  skrivare
  . E-postadress.

  En datainsamlingssystem är utformat för att samla in relevanta mätdata för karakterisering, uppföljning eller kontroll. De definierade parametrar av en ansökan kommer att avgöra upplösning, korrekthet, kanal, och behöver hastigheten för ett datainsamlingssystem. Det finns ett brett utbud av system för datainsamling och lösningar som finns på marknaden. Vid genomförandet av ett system för datainsamling, en detaljerad tillämpning krav avseende kapacitet och prestanda bör vara på plats. Datainsamlingssystemet komponenter består av enheter, styrelser och den utrustning som samlar in data från externa instrument och omvandlar data till en analog eller digital (A /D) form av potentiella bearbetning eller signalbehandling.

  Mätning Hardware

  Det mest grundläggande för ett datainsamlingssystem är A /D omvandlare, som används för att konvertera DC spänningar som vunnits från givarna i digitala data. Den mätas spänningar kan motsvara en viss temperatur, tryck, flöde eller hastighet. Digital Input är ett annat inslag i ett system för datainsamling, som upptäcker en digital lite mönster att undersöka om en extern enhet är på eller av. Counter kan utnyttjas för att räkna händelser som härrör från en extern enhet. Till exempel kan en disk kortet används för att räkna antalet digitala pulser.

  Control Hardware

  AD /A-omvandlare bedriver motsatsen funktionalitet av ovan nämnda A /D-enhet. AD /A-omvandlare översätter kommandon från kon hårdvara och förvandlar dem till matchande DC spänning eller ström. En digital utgång är en annan kontroll maskinvara som tar emot kommandon från kontroll hårdvara och förvandlar dem till en relevant digital lite mönster. Kontrollen byta kortet används för att ge ström till externa fläktar, pumpar eller ventiler, genom att uppfylla en elektrisk krets.

  Byta

  Elektromekaniska strömställare, inbegripet vass och armatur reläer, är viktiga komponenter i låga varvtal. En primär fördel är deras förmåga att växla högspänd och nuvarande nivåer, men de är begränsade till bytesfrekvens flera hundra kanaler per sekund medan de elektroniska strömställare utnyttjas i hög hastighet. Multiplexer Configuration är främst för signal att byta till en enda mätanordning. Normalt i multiplexer konfiguration, är bara en signal associeras varje gång till mätanordningen och koppling är break-före-make.

  Signalbehandling

  Den här komponenten att förstora, mildra, form eller segregera signaler från givare innan de överförs till mätningen hårdvara. Signalbehandling omvandlar signalen till en form som är bättre underskattades av systemet, eller förbättrar chanserna att mätas. Givare är instrument som omvandlar fysiska parametrar till elektriska variabler. De elektriska variabler mäts och konsekvenserna omvandlas till tekniska enheter.

  Dator och programvara

  Datorn kan överföra data och lagra data för de system för datainsamling, medan mjukvara möjliggör kommunikation mellan datorn och maskinvara. Programvaran kan möjliggöra en att ställa in samplingsfrekvensen en styrelse och få en fördefinierad mängd data.


Previous:nothing Next:hur man konfigurerar skräppostfiltrering utbyte för 2007

Relaterade artiklar


 • hur du återställer Seagate Master Boot Record
 • hur man byter en Inspiron 600m laptop skärm
 • hur man fixar en laptop inverter
 • Core 2 Quad CPU-prestanda
 • bläck Refill hemligheter
 • alternativa kraftkällor för en Apple G3 PowerBook
 • hur man kan kopiera och klistra in utan att använda musen
 • Hur återställer jag disk t2692?
 • ATI Radeon 2400 prestanda
 • hur man byter en Acer Aspire 5920 tangentbord