Dator > hur man byter fläkten på en Compaq Presario V3000

 • hur man byter fläkten på en Compaq Presario V3000


 • Kylfläkten är en viktig komponent i varje bärbar dator. Fläkten hjälper till att hålla processorn och andra interna komponenter från överhettning. Om din fläkt slutar fungera, kommer din laptop överhettas och stänga av, vilket kan orsaka permanenta skador. Ägare av Compaq Presario V3000 bärbara datorer kan ersätta fläkten själva genom demontering den bärbara datorn. Tyvärr ersätta fläkten i V3000 kräver att strippa laptop ner helt, vilket kan verka skrämmande i början. Följ denna guide och fortsätter metodiskt och du har en ny fläkt installeras på nolltid.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Byte fläkt.
  Elektrostatisk handled band.
  Termisk pasta.
  Gem.
  Q-tip.
  Tvättsprit.


  1.
  Koppla bort strömkabeln och ta bort batteriet från din V3000. Lägg den upp och ner på ett bord, med framsidan mot dig. Lossa skruvarna på hårddisken, minne och Mini Card täcker. Ta bort skal och lägg dem åt sidan.
  2.
  Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken på plats och lyft driva upp av mylar fliken. När enheten kopplas bort från moderkortet, dra ut över bukten. Koppla ur och ta bort RTC batteriet bredvid hårddisken.
  3.
  Avlägsna minnen genom att sprida ut spärrarna på sidorna av pinnar för att låsa upp dem. Ta tag i pinnar av sidorna och dra dem ur facket. Koppla den trådlösa antennkablarna från Mini Card och ta bort de två skruvar som håller den på plats. Ta bort Mini Card.
  4.
  Ta bort skruven som håller den optiska enheten på plats. Skruven ligger vid RTC batteriet. Stick ett gem i skivfacket släppa hålet på enheten för att mata ut skivfacket. Ta tag i skivfacket och skjut köra ut på den bärbara datorn basen.
  5.
  Ta bort de återstående 14 skruvarna från botten av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn över och öppna bildskärmen så långt du kan. Skjut tillbaka tangentbordet för att frigöra den främre låsflikarna och lyft upp den bakre änden av tangentbordet. Blädderblock det över så det är om nedåt på pekplattan. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  6.
  Koppla loss strömbrytaren, som ligger i det vänstra hörnet av den bärbara datorn, från moderkortet. Koppla LED kabel, hittade precis under displayen, från moderkortet. Lyft upp framkanten på strömbrytarskyddet, som ligger strax ovanför tangentbordet och ta bort locket.
  7.
  Koppla mikrofonkabeln från mitten av moderkortet. Precis ovanför mikrofonkabeln är displayen och locket kablar switch. Koppla bort dem från moderkortet. Dra den trådlösa antennkablarna genom det öppna hålet i moderkortet och flytta dem ur vägen. Ta bort de fem skruvarna som håller bildskärmen på plats och lyft panelen rakt upp för att ta bort den.
  8.
  Koppla bort pekplattan kabeln från moderkortet och ta bort de tre skruvarna som håller locket på plats. Lyft den övre luckan rakt upp för att ta bort den.
  9.
  Koppla den trådlösa telefonväxeln kabel, som ligger i bakre hörnet av moderkortet, från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats och ta bort det. Gör samma sak för modemet styrelse, Bluetooth ombord, USB styrelse och högtalare montering. Om det kan kopplas bort från moderkortet och tog bort, gör det.
  10.
  Ta bort de två skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft upp den högra kanten av moderkortet och dra ut den ur den bärbara datorn basen.
  11.
  Vänd moderkortet över och koppla bort fläktkabeln från undersidan av brädan. Vänd sidan styrelsen rätt upp och ta bort de fyra skruvarna som håller fläkten och kylflänsen montering på plats. Ta bort monteringen.
  12.
  Doppa en tops i tvättsprit och rengör toppen av din CPU. Applicera ett tunt lager av termisk pasta till toppen av processorn. Placera din nya fläkt församling över CPU och ersätta de fyra skruvarna. Anslut fläkten kabeln till undersidan av moderkortet.
  13.
  Återmontera din V3000 genom att vända föregående steg.

  Tips och varningar


 • Använd alltid en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada känsliga delar i datorn.

Previous:nothing Next:hur man skriver ut porto etiketter

Relaterade artiklar


 • Hur man överför programvara utan CD-enheten
 • instruktioner för uppgradering vädur i en Dell Inspiron 6000
 • Felsökning i HP LJ 3055
 • HP LaserJet CP2025N färglaser specifikationer
 • hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq laptop
 • information på en PDA penna
 • min laptop slutade att ansluta till Comcast
 • hur man bygger en modern dator
 • hur man återställer en Western Digital USB-enhet masslagring
 • hur man öppnar en Sony Computer Vaio PCV