Dator > effektbehovet på en bärbar dator fläkt

 • effektbehovet på en bärbar dator fläkt


 • En okända hjälte, sparar din bärbara fan du krånglet med att ha datorn överhettas och stänga i mitten av användningen. . Jämfört med besvär av en överhettad dator, förefaller vara ett fan effektförbrukning som ett värdefullt energianvändning. Med några få vadmal eller banbrytande alternativ till traditionella mekaniska laptop fans, kan du ta en titt på hur mycket energi som förbrukas att driva din bärbara dator fläkt.

  Exempel Strömförsörjning

  Enligt Jeff Atwood av "Coding Horror , "en Dell XPS M1330 laptop under 2008 kräver mellan 20 och 22 watt för att driva en CPU-integrerad fläkt. På en medelhög inställning kräver fläkt 21 watt och vid en hög effekt, det ökar upp till 22. Jämföra denna förbrukning med övriga fakta i samma laptop, hittar du CPU själva använder mer än dubbelt så kraftfullt som fläkten. DVD-enheten använder också betydligt mer, i genomsnitt 25 watt med en DVD spinning och 33 när du bränner. Fläktens energianvändning är ungefär jämförbar med en WiFi-anslutning, WiFi aktiverat använder ca 20 watt och utför en bandbredd test ups befogenhet att 24 Watt

  Alternativa Fan Strömförsörjning

  I stället för att konsekvent förlita sig på din bärbara dator. fan, kan du vidtar andra åtgärder för att undvika overtaxing det eller förlita sig på sin nivå av energiförbrukningen. En genomsnittlig Bordsfläkt använder mellan 10 och 25 Watt. Placering av fläkten direkt bakom den bärbara datorn kan kyla det betydligt samtidigt som den förbrukar mindre ström. Upphöja bärbar dator med riser kan också dramatiskt sänka dess temperatur, men utsatte den till din bordsfläkt. För en avancerad lösning, mikro-chip-storlek fans använder samma teknik som renare inomhusluften i hushåll, som producerar tre gånger flödet av vanliga mekaniska fläktar. Förutom en lägre strömförbrukning än traditionella mekaniska fläktar, mikrochip stora kylare erbjuda helt tyst drift.

  Din Fans Strömförsörjning

  När strömmen krav för någon mekanisk objekt kommer att variera mellan modeller och märken, man säkrast att fastställa en viss laptop krav är att använda en bildskärm elanvändningen. I september 2010, användning bildskärmar är tillgängliga för mindre än $ 20, tog revansch en investering lätt bör du använda skärmen för att bedöma och uppdatera nog av din elektroniska eller mekaniska elektriska apparater. De flesta bildskärmar kommer att mäta i watt, volt, ampere och Hz. För att fastställa användningen för särskilda funktioner i din bärbara dator, bara att plugga in den bärbara datorn och mäta effekt före och efter du startar upp varje funktion. När det gäller en bärbar dator fläkt, övervaka wattal när fläkten är i viloläge körs på en långsam hastighet och gå på full volym.


Previous:nothing Next:hur dela Internet med en Bluetooth-

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en snabb dator att surfa på internet
 • hur du lägger till minne till en satellit M200
 • byte av toner instruktioner
 • hur dela Internet med en Bluetooth-
 • trådlös datorkomponenter
 • Hur ta isär jag en acer 3650?
 • hur man installerar grafik drivrutiner
 • Hur högtalarna jag koppla in upp till en Dell Dimension 4600?
 • hur man byter hårddisk i en iMac G4
 • hur man installerar en andra hårddisk i en stationär Sony Vaio rg30