Dator > utenheter i datorgrafik

 • utenheter i datorgrafik


 • Enligt Utah State University, kan utenheter vara en vital del av ett datorsystem. Klassificeras som kringutrustning, dessa är avsedda att utvidga funktionaliteten hos en dator. En utgångsenergi enhet är en perifer eller enhet som datorn skickar information till. Det finns många olika utmatningsenheter, endast ett fåtal av dem har att göra med datorgrafik.

  Bildskärmar

  Monitorer är troligen den vanligaste utdataenheten när det gäller datorgrafik. Det finns många olika typer av bildskärm, fyller de alla samma grundläggande funktion gör att du kan interagera med datorn via synen och användandet av ett grafiskt användargränssnitt (GUI). Stationär dator bildskärmar är ansluten till datorn via en kabel, men laptop skärmar är direkt anslutna till datorn.

  Skrivare

  Ett annat viktigt utdataenheten i grafik är skrivare. Skrivare kan du skriva ut information och bilder visas på bildskärmen. Precis som monitorer, det finns många olika typer av skrivare, men de är avsedda för samma grundläggande funktion. Multipurpose och allt-i-ett skrivare betraktas input /output (I /O) anordningar eftersom, bortsett från att skriva ut, de också tillåter dig att mata in data i datorn. Till exempel ger en allt-i-ett-skrivare med skanner bilaga som du vill skanna och överföra dokument eller bilder till datorn från enheten.

  Pekskärm

  I likhet med allt-i-ett skrivare, tryck på skärmar anses I /O-enheter. Medan de utför den vanliga skörden funktionen av en bildskärm, kan de också röra manipulation. Detta touch kontroll förmåga ersätter en viktig inmatningsenhet --- musen --- vilket gör pekskärmar I /O. Beroende på pekskärmen, kan du styra den med en penna eller helt enkelt av fingret. Även om inte särskilt vanligt på hem-pc, kan pekskärmar normalt att finnas i företag, såsom banker med uttagsautomater pekskärm. Många populära mobiltelefoner och hemelektronik, förutom datorer, har också pekskärmar.

  Gaming Controllers

  samtidigt som spel-styrenheter är mestadels en inmatningsenhet, som en mus, är några också som utenheter. Detta beror på skakning som händer i vissa styrenheter när spelarna gör specifika i spelet åtgärder. Ofta kallas rumble-funktion regulatorer, de innehåller en liten motor och rotor som snurrar, vilket gör den registeransvarige skaka. Till exempel, om du spelar ett spel med en pistol, den registeransvarige kan muller när man eldar för att bättre simulera avfyra en pistol och ge dig fysisk bekräftelse på att kommandot gick igenom.


Previous:nothing Next:hur man återställer SonicWALL 3060

Relaterade artiklar


 • DIY: SATA till USB
 • hur du uppdaterar en VGA-kort
 • Hur du manuellt upptäcka spionprogram i XP-registret
 • hur du uppdaterar HP Scanjet drivrutiner för Mac
 • min Toshiba Satellite bärbar dator A135-s2326 startar inte
 • hur man reparera en sliten laptop sladd
 • Hur använder jag en tablett grafisk penna tablett för fotoredigering?
 • instruktioner att fylla dell bläckpatron
 • Hur högtalarna jag koppla in upp till en Dell Dimension 4600?
 • hur man använder kameran på en Eee PC