Dator > installation av mer än 2GB RAM i Windows XP

 • installation av mer än 2GB RAM i Windows XP


 • Datorns maskinvara och programvara måste stödja användningen av mer än 2 GB RAM för att du ska kunna utnyttja allt. Vissa moderkort tillåter inte användning av mer än 2 GB RAM eller har en annan gräns. Du måste installera RAM med rätt antal moduler och kapacitet för moderkortet i datorn. Operativsystemets version måste också stödja användningen av mängden RAM du vill använda

  Du behöver:.
  Skruvmejsel


  1
  Läs. . dokumentationen för datorn eller moderkortet för att ta reda på vad det maximala RAM-kapaciteten är som kan installeras i systemet. Bestäm vilken typ av RAM som måste användas med moderkortet, liksom. Du behöver veta den specifika typen av SD, DDR eller andra RAM som ska användas.
  2.
  Klicka på "Start", högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper. " Om operativsystemet inkluderar "x64 Edition," kan du använda mer än 4 GB RAM eftersom det är en 64-bitars operativsystem. När du använder en 32-bitars operativsystem, måste en avancerad förändring göras i operativsystemet boot-filen så att program att använda mer minne. Moderkortet måste fortfarande också stödja mängd installerat RAM
  3
  Klicka på "Start", högerklicka på "Dator" och välj "Egenskaper" om du använder en 32. . -bitarsversion av Windows XP och vill använda 4 GB RAM eller mer. Klicka på "Avancerat" och "Inställningar" under "Start och återställning. " Klicka på "Redigera" och lägg till "/3GB" (utan citationstecken) till sista raden och spara ändringarna.
  4.
  Stäng av datorn och ta bort kabeln från baksidan av fallet. Ta bort sidokåpan från fallet med handtaget eller ta bort skruvarna som håller den på plats, beroende på din dator.
  5.
  Hitta RAM-minnesplatser på moderkortet, vilket är långa anslutningar med en flik på varje ände och fastställa antalet tillgängliga slots som inte redan har RAM-moduler installeras i dem . Detta är antalet RAM-moduler som du kan installera. Du kan också ersätta installerade moduler med högre kapacitet moduler om detta stöds på moderkortet.
  6.
  Bort en RAM-modul, om nödvändigt, genom att trycka ned flikarna i vardera änden av anslutningen springan och dra upp på RAM. Installera en ny modul genom att trycka ned på flikarna och försiktigt trycka RAM i facket. Se till att RAM är korrekt orienterad så att stiftet springorna på anslutningen på RAM stämmer med det upphöjda området i samband slot på moderkortet.
  7.
  Tillbaka datorns fall täcka och strömkabel. Slå på datorn och klicka på "Start", högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper". Visa nya RAM-minne installerat belopp under "dator".

  Tips och varningar


 • Använda /3 GB switch alternativ i 32-bitarsversionen av Windows XP kan orsaka tillämpning fel eftersom de är särskilt utformade för att arbeta med en maximal mängd minne. Uppgradera till en 64-bitars operativsystem gör det möjligt att utnyttja 4 GB RAM eller mer.

Previous:nothing Next:hur man gör en vga till s-video-adapter

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar minnet på en Dell Inspiron 710m
 • hur till låsa upp en dvd region i Vista
 • hur man fyller en bläckpatron i en hp60
 • Toshiba Satellite A45-S250 specifikationer
 • hur man rengör ett pc som ny
 • Lägga till en fax skrivare i Windows Vista
 • felsökning av en Microsoft Arc musen
 • hur man fyller en Xerox 5328 tonerkassett
 • hur du sätter ditt microSD-kort
 • utförandet av en Celeron M 550