Dator > icke-tangentbord inmatningsenheter

 • icke-tangentbord inmatningsenheter


 • En inmatningsenhet någon hårdvara komponent som kan användas för att mata in data i datorn. Bortsett från den allestädes närvarande tangentbordet, finns det en mängd olika källor, från variationer på musen till mer esoteriska enheter som kan användas i både allmänna och specifika tillämpningar. Den inmatningsenheter du väljer att använda huvudsakligen kommer att bli en fråga om preferens och särskilda behov.

  Möss

  Den vanligaste inmatningsenhet, bortsett från ett tangentbord, en mus. Det finns många olika typer från en grundläggande, mus med två knappar med eller utan rullningshjul, att möss som har flera anpassningsbara knappar. När man överväger en mus med extra programmerbara knappar, är det viktigt att se till att programvara som medföljer den är kompatibel med ditt operativsystem, annars ytterligare knappar inte fungerar.

  Trackballs

  Trackballs är en variant på musen. Innan optisk teknik, hade alla möss en liten boll på botten, som flyttade som du guidad musen över en yta. I trackballs är detta kula i toppen av enheten, så istället för att flytta musen flyttar du bollen på toppen av musen.

  Tabletter

  Tabletter tillhandahålla ett sätt att ingång som ligger nära penna och papper. Tabletterna gör att du kan rita, skriva eller på annat sätt manipulera markören genom att flytta pennan medföljer tabletten på ytan av enheten. Vanliga applikationer för detta är bland annat program handskrift, anteckningar applikationer och grafiska program.

  Inmatningsenheter för funktionshindrade

  Traditionella inmatningsenheter kan vara svårt eller omöjligt att använda för barn och vuxna med vissa fysiska funktionshinder. Det finns en mängd alternativa inmatningsenheter tillgängliga med särskilda behov i åtanke. Några exempel är punktskrift bildskärmar och tangentbord, pekskärmar, mikrorörelser möss, styrdon som kontrolleras av huvud-eller ögonrörelser, och röst styrsystem. Enheter också variera efter ålder, med specialdesignade utrustning som är tillgänglig för både vuxna och barn.

  Spelkontroller och Joysticks

  Det finns många enheter tillgängliga för spel applikationer. Spelkontroller efterlikna utseendet på traditionella konsol-baserade system, komplett med riktat kuddar och sekundära knappar spel. Joysticks allt från enkla modeller med mycket få extra knappar för att komplexa system som kan omfatta över 20 sekundära knappar utöver joysticken. Visst spel controllers finns också, såsom ratten och pedalen system för körning spel, eller regulatorer avsedda för särskilda multiplayer-spel.

  MIDI-enheter och mikrofoner

  Musical Instrument Digital Interface var utformad för att ansluta traditionella musikinstrument till en dator. Detta omfattar inte bara elektroniska keyboards, men även slagverk ingång. Mikrofoner använda ett enklare system och har en mängd olika tillämpningar, från vanliga ljud-och videochatt program till program taligenkänning som kan ersätta ett tangentbord för att skriva och mus för att styra datorn.

  Fjärrkontroller

  Fjärrkontroller , liknande dem som används för din TV eller stereo, finns också tillgängliga för datorn. Den exakta användningen varierar med fjärrkontrollen, men de flesta av dem används för att styra audio /video applikationer för att simulera TV-tittande och stereoupplevelsen försökte komma åt innehållet tillgängligt på datorn eller över Internet.


Previous:nothing Next:hur man återställer CMOS för en Dell Latitude D505

Relaterade artiklar


 • hur Bootcamp uppgradera XP till Vista
 • hur man fyller bläckpatroner till PSC 950
 • fördelarna med zip-enheter
 • HP TouchSmart instruktioner
 • hur man öppnar en Dell stationär fall
 • hur man ansluter en SATA till en usb eSATA kapsling
 • xeon e5410 prestanda
 • instruktioner att fylla dell bläckpatron
 • felsökning bärbara datorer
 • hur man ser på insidan av en Hewlett-Packard cpu