Dator > hur man demonterar en Eee PC

 • hur man demonterar en Eee PC


 • Under 2007 ledde ASUS netbook avgiften med lanseringen av sin Eee PC rad. Eee PC var lätta bärbara datorer avsedda för att surfa och ordbehandling applikationer. Precis som alla bärbara datorer, kommer vissa komponenter behöver bytas med tiden, så det är en bra idé att förstå hur fullständigt plocka isär din Eee PC ska du någonsin behöver ge den en översyn. De steg att ta isär en Eee PC 701 är så lika som alla Eee-modeller

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla ur strömkabeln från din Eee PC netbook. Lägg netbook nedåt på ett bord och ta bort batteriet genom att skjuta ut byta till olåst läge och dra ut batteriet från batterifacket. Ta bort garanti klistermärke i mitten av netbook att avslöja en skruv som måste tas bort senare.
  2.
  Ta bort de två skruvarna som håller minnet locket, som är i mitten av den bärbara datorn basen. Bred ut spärrarna på sidan av USB-minnet att dyka minnet upp. Skjut minne ur vägguttaget.
  3.
  Ta bort skruvarna längs kanterna av den bärbara datorn basen. På 701 finns sex skruvar, om din Eee PC kan ha ett annat belopp. Vänd netbook över och öppna bildskärmen så långt det går.
  4.
  Ta bort tangentbordet. Det finns tre låsflikar längst upp på tangentbordet. Flikarna är synliga ovanför funktionstangenterna. Skjut en liten platt skruvmejsel mellan tangenterna och den övre tangentbord bezel och tryck försiktigt flikarna mot displayen tills de släpper. När du har låst upp alla tre, lyft tangentbordet och koppla bort kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  5.
  Bort de nio skruvarna som håller locket på plats. Alla nio skruvar längs metallplattan under tangentbordet. Koppla bort pekplattan kabeln från moderkortet. Det finns ett hål i plåten ovanför pekplattan som ger dig tillgång till kabel och uttag.
  6.
  Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända bort locket från netbook basen. Börja strax under pekplattan och arbeta dig runt den övre luckan. När du når gångjärnen bildskärmen försiktigt bända upp locket loss från gångjärnen. När locket är helt gratis, tar bort den och sätta den åt sidan.
  7.
  Koppla ur LCD-kabeln som går från displayen till moderkortet. Koppla högtalaren, kameran och kablar fläkt i det övre vänstra hörnet av moderkortet.
  8.
  Lyft försiktigt den främre delen av moderkortet Var noga med att undvika att få det fångades på någonting. Om moderkortet inte fastna, försiktigt trycka ut på sidan av netbook basen tills moderkortet klarnar vad det är fångad på. Lyft moderkortet ut från basen. Koppla den trådlösa antennkablar från undersidan av moderkortet och ta ur kortet.

  Tips och varningar


 • alltid en elektrostatisk handled band för att förhindra statisk elektricitet från att skada din Eee PC när man tar isär den.

Previous:nothing Next:hur du kör minne scanner

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en iPod till en hardrive
 • hur du överför data från en 5,25 diskett
 • Felsökning en HP 7600-serien skrivare
 • vad är skillnaden mellan 42a och 42x HP tonerkassetter?
 • hur man demonterar en Microsoft-mus
 • hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq laptop
 • hur man öppnar en Western Digital My Book
 • hur man bygger en modern dator
 • penna driva Verktyg för virusborttagning
 • hur du uppdaterar HP Scanjet drivrutiner för Mac