Dator > hur man byter CPU-fläkt på en Toshiba Tecra M3-s331

 • hur man byter CPU-fläkt på en Toshiba Tecra M3-s331


 • CPU-fläkten är oundgänglig för varje bärbar dator. Moderna processorer genererar stora mängder värme, och CPU-fläkt hjälper skingra denna värme. Toshiba Tecra M3-S331 laptop är inget undantag. Utan en fungerande CPU fläkt, kommer din Tecra överhettas och stängas av. Kör det för lång tid utan fläkt, och du riskerar permanent skada din CPU och effektivt förstöra din dator. Om CPU-fläkt i din Tecra börjar gå dåligt, eller redan har gått dåligt, spilla tid på att ersätta det

  Du behöver:.
  Phillips och platt skruvmejslar huvud.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla loss kabeln från M3. Lägg den bärbara datorn ansiktet nedåt och ta ut batteriet. Batteriet ligger längs den bakre kanten av den bärbara datorn. Skjut låsknappen till olåst läge, och håller frigörande switch. Medan du håller ut strömbrytaren, dra ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Ta bort hårddisken och minnet täcker. Hårddisken täcka ligger i främre hörnet av den bärbara datorn bas, medan den minneslocket ligger nära centrum. Varje hålls på plats av en enda skruv.
  3.
  Skjut hårddisk till rätten att koppla ur den från moderkortet. Lyft köra ut ur hårddiskfacket. Lyft upp spärren på Memory Stick, och dra ut den ur vägguttaget.
  4.
  Skjut den optiska enheten spärren, som ligger till vänster om minnet, till olåst ställning. Skjut den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  5.
  Ta bort de 14 skruvarna på den bärbara datorn basen, och vända den bärbara datorn över. Öppna displayen så långt det går.
  6.
  Ta bort tangentbordet bezel, som ligger längs upp på tangentbordet, genom att bända upp det med en platt skruvmejsel. Ta bort de två skruvarna som håller tangentbordet på plats och lyft tangentbordet upp och vänd på den så det är det vilar med ansiktet mot handledsstödet. Ta bort skruven som håller locket tangentbordskabeln på plats och ta av locket. Koppla bort tangentbordet kabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet.
  7.
  Ta bort det interna minnet bredvid tangentbordet uttaget. Koppla bort pekplattan kabel och RTC batterikabeln bredvid den från moderkortet.
  8.
  Avlägsna de tre skruvarna som topplocket till den bärbara datorn basen. Lyft försiktigt den övre luckan upp och stänga av den bärbara datorn basen.
  9.
  Ta bort de två skruvarna som håller CPU-fläkten på plats. CPU-fläkten är placerad på baksidan, vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort kabeln CPU-fläkt från moderkortet.
  10.
  Anslut fläktkabeln från din ersättare fläkt till moderkortet. Använd de två skruvarna för att säkra fläkten till moderkortet.
  11.
  Återmontera din M3 genom att vända föregående steg.

  Tips och varningar


 • Använd alltid en elektrostatisk handled band när du arbetar på din bärbara dator för att förhindra skador från statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:specifikationer för Dell Latitude C800 moderkort

Relaterade artiklar


 • Core 2 Quad Q8200 prestanda
 • hur man kan kopiera och klistra in utan att använda musen
 • hur man rengör ett pc som ny
 • mina laptop inte ansluta till den externa skärmen
 • hur du uppgraderar RAM-minnet på en Dell Inspiron 4100
 • hur man ser på insidan av en Hewlett-Packard cpu
 • hur man kan anpassa en Logitech kontrollenhet för pc
 • specifikationer för en hp pavilion p9939ar
 • byte av toner instruktioner
 • Hur felsöker jag en HP 2660d skrivare?