Dator > rengöring en Dell Inspiron 5100

 • rengöring en Dell Inspiron 5100


 • I motsats till vad vissa människor säger, det är inte en dator tillverkarens avsikt för din Dell 5100 datorn startar går långsamt och så småningom leda till att du köper en ny dator. En välskött och ren Dell 5100 datorn, som en välskött bil kan köra bra i många år. Gör din dator sista är bara en fråga om att köra några underhålls verktyg och öva dina elektroniska städning färdigheter varje månad eller så

  Du behöver:.
  Tryckluft
  Precision platt skruvmejsel.
  Tvättsprit.
  Bomullspinne.
  Luddfri trasa.
  Dator våtservetter.
  LCD rengöringsmedel.

  programvara


  1.
  Öppna ditt anti-virus program och skanna din dator. Om du inte har ett anti-virus program, ladda ner och installera en fri anti-virus som AVG, Avast eller Zone Alarm.
  2.
  Ladda ner och installera ett malware program för att eliminera någon skadlig kod. Malicious Software Removal Tool, Malwarebytes och AVG Anti-malware är alla exempel på denna typ av programvara. Nerladdningen borde bara ta en liten stund. Öppna programmet och klicka på "Start" eller "Skanna" att söka igenom datorn efter skadlig programvara och spionprogram.
  3.
  Gå till "Start och välj Kontrollpanelen. " Välj "Avinstallera ett program "och avinstallera eventuell rättegång program eller program som du inte använder längre. Bekräfta avinstallationen för varje program. undvika att avinstallera obekant program.
  4.
  tillbaka till" Start "-menyn och klicka "Kör". skriv "msconfig" och tryck på "Enter". Klicka på "Start"-fliken från det nya fönstret som visas. Avmarkera alla program som inte behöver starta automatiskt med Windows. Dessa program gör datorn långsammare starta ned. Klicka på "OK".
  5.
  Tillbaka till "Start"-menyn, välj "Program" och välj "Tillbehör" och klicka på "System Tools". Klicka på "Diskrensning" och välj den enhet du vill rensa, vilket normalt "C"-enhet. Klicka på "OK" och vänta på att programmet för att beräkna det utrymme som kan rengöras. Bock alla de filtyper du vill ta bort. Generellt är alla filer som kan raderas. De är inte handlingar eller information som du sparar i datorn. Denna process kan ta några minuter, beroende på hur mättad hårddisken är med dessa typer av filer.
  6.
  Klicka på "Start", välj "Alla program" och välj "Tillbehör , "välj" System Tools "och klicka på" Diskdefragmenteraren. "Klicka på" Defragmentera "i fönstret som visas. Vänta tills processen är färdig, vilket kan ta ett par timmar, beroende på hårddiskens storlek och hur fragmenterade det är. Denna process organiserar systemfiler och dina personliga filer. Detta kommer att se datorn snabbare.
  7.
  Ladda ner och installera en Windows Registry Cleaner som RegCure, Registry Fix eller Registry Mechanic. Öppna programmet och klicka på "Scan" eller "Start", beroende på vilket program du använder. Vänta på program för att hitta registreringsfel och klicka på "Fix alla. " Detta kommer att hålla Windows systemregistret organiserad och felfria.

  Hardware


  1.
  Koppla din bärbara dator från eluttaget. Ta bort alla kablar och batteriet.
  2.
  Blås in tryckluft i tangentbordet, sido-och luftutsläpp, nära strömbrytaren och runt gångjärn. Blåsa luft in i portarna på sidan och baksidan av datorn. Var noga med att fria allt damm från ventiler eftersom det är där datorn skingrar värmen från processorn. När ventilerna bli igensatta, kan datorn överhettas, sakta ner och så småningom bryts ner.
  3.
  Torka av tangentbordet, musmatta och skärm med en dator torka. Du kan köpa dessa på någon elektronik eller dator tillbehör butik. Doppa en luddfri trasa i en liten mängd av LCD rengöringslösning och torka av LCD i en nedåtgående rörelse.
  4.
  Leta plastremsan mellan LCD-skärmen och tangentbordet. Använd en precision platt skruvmejsel för att lyfta denna plastlist upp och visa tangentbordet skruvarna. Ta bort skruvarna och lyft tangentbordet upp. Spray konserverad luft under tangentbordet från en 5-till 6-tums avstånd medan du håller tangentbordet med den andra handen. Ta bort alla caked-on smuts med en bomullstuss doppad i tvättsprit. Var noga med att rengöra in ventilerna på den bärbara datorn med luften och bomullstops.


Previous:nothing Next:min Acer Aspire One kommer inte att ansluta till det trådlösa

Relaterade artiklar


 • hur man fixar en extern hårddisk
 • Felsökning i HP LJ 3055
 • rengöring en Dell Inspiron 5100
 • min Logitech Bluetooth Mouse kommer inte att ansluta
 • HP 92a patronpåfyllning instruktioner
 • information på en PDA penna
 • hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator
 • hur man konfigurerar en hk-1320 LaserJet-skrivare i liggande läge
 • hur man spelar "Call of Duty 4" på ATI Radeon HD 3200
 • Vad gör moderkortet i en dator göra?