Dator > hur du lägger till minne till macbook G4 laptop

 • hur du lägger till minne till macbook G4 laptop


 • Den G4 laptop är en dator av Apple Computers. Det är också känt som Powerbook G4 del av Powerbook raden av bärbara Mac-datorer som kom före Macbook linjen. Som med många bärbara datorer är minnet (eller RAM) användaren kan uppgraderas. Lägga till mer minne gör att datorn kan köra fler program samtidigt och öppna program och filer snabbare. De G4 har två platser som tillåter maximalt 1 GB RAM totalt eller 512 per slot

  Du behöver:.
  Juvelerares skruvmejsel


  1
  <. . br> Stäng av G4 laptop och koppla bort batteriladdaren. Koppla bort alla anslutna tillbehör och externa enheter.
  2.
  Stäng locket och placera datorn nedåt på en plan yta. Leta reda på batterilåset och skjut den till höger för att låsa upp batteriet. Skjut ut batteriet ur den bärbara datorn.
  3.
  Stäng av datorn uppåt och öppna locket. Kontrollera att tangentbordets låsskruv är olåst. Enligt Apple är skruven som standard olåst. Leta reda på låsskruven längst upp i mitten på tangentbordet. Använd skruvmejsel för att vrida skruven till olåst läge om det behövs.
  4.
  Dra de två flikarna på var sida om tangentbordet nedåt. En flik är till vänster om "F1" knappen och den andra fliken till vänster om "F9"-knappen.
  5.
  Lyft upp på tangentbordet uppåt och mot displayen tills flikarna frigöra. Luta tangentbordet mot styrplattan och lägga tangentbordet försiktigt på handlovsstöden och styrplattan med knapparna nedåt.
  6.
  Leta reda på minnesmodulerna i mitten av datorn. Det finns två med en staplade ovanpå varandra. Leta reda på fästet på varje sida av den övre modulen. Använd tummen och pekfingret att dra parentes bort från modulen.
  7.
  Fortsätt att hålla parentes öppna och använda den andra handen för att dra modulen upp och ut. Leta konsolerna på nedre minnesmodulen och upprepa detta steg för den andra modulen.
  8.
  Placera den nya RAM-modulen så att guldet rader på en sida är vänd mot minnet anslutningen på den nedre delen av minnet facket. Luta modulen i 30 graders vinkel och skjut guld kant i uttaget visserligen långsamt sänka modulen platt i facket. Konsolerna kommer snäpper på plats när kortet är helt intryckt. Upprepa detta steg för den övre modulen du tog bort först.
  9.
  Kontrollera att kabeln tangentbordet kontakten som går från botten av tangentbordet till en kontakt strax ovanför styrplattan fortfarande är ansluten . Vänd tillbaka tangentbordet över och skjut de två små flikarna på nedre kanten av tangentbordet under datorns hölje precis ovanför palmrests. Kontrollera att tangentbordet ligger plant och dra ner på de två översta tangentbordet flikar. Medan du håller flikar i öppet läge, tryck försiktigt upp på tangentbordet på plats och släpp flikarna.
  10.
  Byt ut batteriet och alla anslutna enheter. Slå på datorn igen. Kontrollera minnet har installerats genom att klicka på "Apple"-logotypen högst upp på skärmen. Välj "Om den här datorn. " Du kommer att se det nya minnet belopp på skärmen.

  Tips och varningar


 • Touch händerna till en icke-elektrifierad metallyta före hantering av RAM för att undvika att skada moduler.

Previous:nothing Next:hur du återvinner datorskärmar i Kalifornien

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar exe filer på Asus Eee 900
 • hur du lägger till minne till en satellit M200
 • hur man backup programvara till en USB-
 • byte av toner instruktioner
 • Hur man testar en PC för minneskapacitet
 • hur man byter en Dell 4550 bildskärmsadapter
 • hur man reparera en sliten laptop sladd
 • Hur man laddar ner en digital kopia av en Disney-film på en PSP
 • hur man fixar en trasig flash-enhet
 • hur reparera din laptop sladd