Dator > Hur ta isär jag en aspire 3610 laptop?

 • Hur ta isär jag en aspire 3610 laptop?


 • Rengöring eller uppgradera en bärbar dator kan vara en svår uppgift. Till skillnad från stationära datorer, vilket ger dig enkel åtkomst och gott om arbetsyta, innebär den kompakta karaktär av bärbara datorer att hela enheten måste demonteras för att uppgradera eller ersätta interna komponenter. Acer Aspire 3610 är inget undantag. För att byta processorn, fläkt eller högtalare du måste ta den bärbara datorn helt isär. Några skruvmejslar är de enda verktyg som krävs

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Platt-head --- eller slitsade --- skruvmejsel.
  Muttern skruvmejsel.
  Elektrostatisk handleden bandet.


  1.
  Koppla Acer Aspire 3610 från vägguttaget. Koppla bort nätsladden från den bärbara datorn. Lägg 3. 610 nedåt på ett bord med framsidan mot dig. Leta reda på batteriet längst fram till vänster i den bärbara datorn. Skjut spärren till vänster och lyft övre kant upp batteriet. Skjut ut batteriet ur batterifacket.
  2.
  Sätt på en elektrostatisk handled band. Leta reda på hårddisken locket i främre högra hörnet av den bärbara datorn. Ta ut tre skruvarna som håller den på plats och ta av locket. Detta kommer att avslöja hårddisk och trådlös antenn kortet. Kortet är till höger om hårddisken. Koppla den trådlösa antennkabeln från det trådlösa kortet. Bred ut spärrarna på sidorna av kortet för att det hoppar ur eluttaget och ta bort den.
  3.
  Ta bort de fyra skruvarna ligger vid de fyra hörnen på hårddisken. Skjut hårddisken mot framsidan av datorn att koppla ur den från moderkortet och dra ut över bukten.
  4.
  Leta reda på minneslocket i mitten av den bärbara datorn basen. Ta bort de två skruvarna som håller locket på plats och ta av locket. Bred ut spärrarna på sidorna av minnesmodulen så att den hoppar upp och dra ut den ur vägguttaget.
  5.
  Bort den enda skruv, som ligger i hörnet av minne viken, håller den optiska enheten på plats. Använd en platt skruvmejsel för att driva den bakre änden av den optiska enheten ut, bort från den bärbara datorn bas. Ta tag i enheten och dra ut den ur den bärbara datorn basen.
  6.
  Vänd 3610 över och öppna bildskärmen så långt det går. Leta reda på tangentbordet bezel längst upp på tangentbordet. Använd en flat skruvmejsel för att försiktigt bända upp och ta bort ramen. När ramen har tagits bort, ta bort skruven som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet upp och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet.
  7.
  Dra trådlös antenn kablarna genom den vänstra sidan hålet i den övre luckan på den bärbara datorn. Koppla bort bildskärmskabeln, som ligger på vänster sida av displayen, från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller displayen på plats. Vänd den bärbara datorn och ta bort två skruvar på baksidan hörn av den bärbara datorn basen. Detta kommer att frigöra displayen. Ta tag i displayen på sidorna och lyft den rakt upp för att ta den.
  8.
  Lägg laptop nedåt med framsidan mot dig. Ta bort de 13 skruvarna på undersidan av den bärbara datorn. Vänd den bärbara datorn igen och ta bort den enda skruv som håller locket till den bärbara datorn basen. Koppla bort kabeln som går från styrplattan till moderkortet och mikrofonkabeln. Lyft tillbaka slutet av 3610 övre luckan och koppla ur kabeln locket switch, sitter på vänster sida av locket. Försiktigt luta locket mot dig tills den kommer fri på den bärbara datorn basen.
  9.
  Koppla de två återstående kablarna från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller moderkortet på plats. Använd en hex mutter skruvmejsel för att ta bort de två insexskruvarna längs baksidan av den bärbara datorn. Skruvarna är på var sida av displayen hamn. Lyft den högra sidan av moderkortet upp och dra ut den ur den bärbara datorn basen.

  tips och varningar


 • Rengör alla era komponenter innan du sätter tillbaka den bärbara datorn.
 • alltid en elektrostatisk handled band för att undvika skador din bärbara dator från statisk elektricitet.

Previous:nothing Next:hur du synkroniserar en Windows-PC

Relaterade artiklar


 • Felsökning Epson cx7400
 • hur man återställer filer från ett USB-minne som säger det behöver formateras
 • hur du gör din egen hud flash-enhet
 • hur du uppgraderar minnet på en Toshiba-dator
 • hur man gör en RJ45-kontakt
 • hur man bränner bilder på en DVD med Windows XP
 • hur man installerar grafik drivrutiner
 • hur man fyller OKI Printing Solutions toner
 • hur man kontrollerar online CPU-temperaturen
 • Skillnaden mellan mono och binaural headsets