Dator > processoröverklockning tips

 • processoröverklockning tips


 • Du behöver:
  gamla laptop
  . Andra datorn.
  Juvelerares skruvmejsel.
  Extern hårddisk låda med USB-kabel som passar din modell.
  Laptop bruksanvisning.

  Överklockning en processor är den handling för att ändra datahastigheten för datorns moderkort, vilket gör att processorn kan arbeta vid en högre hastighet än dess standard. De flesta processorer kan överklockas åtminstone med en liten mängd, och även detta gör att den producerar mer värme, även de minsta framgångsrik överklocka ger en hävstångseffekt datorhastighet som kostar ingenting. Även om de möjligheter för överklockning till stor del beror på processorn, finns det vissa saker som du kan göra för att öka dina chanser att lyckas.

  Se tillräckligt luftflöde

  En korrekt ventilation datorväska med sig kall luft in genom fronten, och fördriver varm luft i baksätet. Även den mest kraftfulla CPU fläkten är inte lika effektiv som den kan utan adekvata fallet luftflöde. Om du har problem med överklockning din processor eller märker att datorn låser sig eller kraschar efter överklockning, se till att ärendet har tillräckligt luftflöde och att insug och avgas fläktarna fungerar korrekt.

  Uppgradera CPU Cooler

  CPU-kylare medföljer processorn är mest sannolikt utformats för att producera en acceptabel ljudnivå i stället för att kyla processorn så mycket som möjligt. Ofta kan du nå högre hastigheter överklockad genom att köpa en mer effektiv CPU-kylare. Leta efter en modell som innehåller koppar, vilket är en långt bättre värmeledare än aluminium. En kylfläns med många stora fenor avleder värme lättare än en med några små fenor. Slutligen, på samma varvtal, kommer en stor fläkt flytta mer luft än en mindre.

  Överklocka i små steg

  När överklockning, innan hastigheten på ditt moderkort buss i den minsta ökningen att ditt moderkort installationsprogram tillåter och testa datorn ordentligt för stabilitet innan du försöker öka hastigheten igen. Även om detta kommer att göra processen för överklockning av processorn långsam, kommer ditt tålamod att belönas i att veta att du kommer att ha nått den högsta överklocka möjliga varvtal utan att skada din hårdvara.

  Benchmark regelbundet

  Det är mycket lämpligt att kunna kvantifiera prestanda ökningen som är resultatet av överklockning, speciellt om du funderar på att köpa hårdvara såsom en ny CPU kylare. Benchmark-programvaran samlar datorn genom en rad tester och visar ett tal som ett slutresultat --- generellt den tid som behövs för att slutföra tester. Du kan hitta testprogrammet för att testa en dators prestanda på alla områden viktigt för dig, som spel, video skapande och uppgifter kontor.

  Justera vCore

  Många moderkort tillåter dig att justera vCore, eller storleken på spänning som levereras till processorn. Om du höjer detta värde något, kanske du kan uppnå något högre hastigheter vid överklockning. Men experimentera med vCore inställningar noga, kan leverera för mycket spänning till processorn skada den.


Previous:nothing Next:trådlös datorkomponenter

Relaterade artiklar


 • hur isär Compaq-datorer
 • Packard Bell Imax 3515 specifikationer
 • hur man rengör ett pc som ny
 • hur du ansluter till en skrivare med en bluetooth dongle
 • hur man byter en laptop kylfläns
 • hur man byter från IDE till SATA
 • hur du återvinner okidata toner
 • hur till stryka en historik faxloggen på en HP Solution Center
 • hur man fixar en laptop inverter
 • USB-skrivare frågor