Dator > hur man uppgraderar från IDE till SATA

 • hur man uppgraderar från IDE till SATA


 • Dator hårddiskar har avancerat snabbt under de decennierna, särskilt i världen av persondatorer. Standarden hårddisk sedan 1986, Integrated Drive Electronics (IDE)-har också känt som Parallel Advanced Technology Attachment (PATA), fasats ut i nyare datormodeller av Serial ATA (SATA), en mycket snabbare moderkort. Byta ut din gamla IDE hårddisk för en ny SATA eller SATA II är relativt enkelt, och kommer att göra datorn mer effektiv, verkar på blixtsnabba hastigheter och ta upp det till nuvarande computing standard.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Fyra 6/32-inch skruvar.
  SATA hårddisk.
  SATA-kabel.


  1.
  Strömmen och koppla av datorn. Öppna fall av datorn tornet, utsätta IDE hårddisk. Du kan verifiera att du har en IDE hårddisk genom att räkna antalet trådar som löper från hårddisken: Ides har 40 trådar i ett band-kabel, medan SATAs har bara sju trådar. Vid denna punkt ska datorn vara helt avstängd och frånkopplad.
  2.
  Skruva den befintliga IDE hårddisk. Eftersom hårddiskar är ömtåliga, hantera det endast i kanterna och se till att du är statiska-fria. Ta bort hårddisk.
  3.
  Montera SATA hårddisk i IDE: s ställe. Skruva in den i fästet tills skruvarna sitter ordentligt. Etiketten på hårddisken ska vara riktad uppåt och kontakterna borde peka på baksidan av datorn fallet.
  4.
  Anslut SATA-kabeln till moderkortet. Kabeln kommer endast att ansluta ett sätt, eftersom moderkortet har en L-formad hankontakt och kabeln har en L-formad hona slut.
  5.
  Anslut strömkabeln från hårddisken till strömkällan. Återigen kommer kablarna passar bara på ett sätt, så om den glider ihop fint du vet att du har gjort det rätt.
  6.
  Slå på datorn för att påbörja konfigurationen. Ange Basic Input /Output System (BIOS), inbyggda program som kan avgöra vad datorer kan göra utan skivminnesåtkomst, genom att trycka DEL/ESC/F1. Om denna tangentkombinationen inte fungerar, säger moderkortet den kombination som kommer att fungera. Skärmen, när det väl dyker upp, kommer också att uppmana dig att trycka på en viss knappkombination för att gå in BIOS.
  7.
  Setup SATA i BIOS menyn. Först, klicka på "upptäcka hårddisk" under "Advanced Setup" rubrik. Sedan ändrar startsekvensen starta upp CD /DVD-enheter.
  8.
  Spara inställningarna, starta om datorn och vidare till installationen av operativsystemet. Efter en lyckad installation, installera alla dina gamla program och filer.

  Tips och varningar


 • att hålla sig från att förlora alla dina gamla filer under växeln tillbaka upp dem på en extern hårddisk. När du har slutfört IDE-till-SATA-switch, tar bort dem från externa och lägg tillbaka dem på datorn.

Previous:nothing Next:hur du lägger till minne till en skrivare

Relaterade artiklar


 • HP Scanjet 4200c fungerar inte med Windows XP
 • hur du ställer in Wi-Fi på en acer laptop
 • hur man fyller kanon mx760 patroner
 • min Logitech Bluetooth Mouse är långsam
 • hur man uppgraderar ett grafikkort online
 • hur man rengör ett pc som ny
 • hur man fixar en trådlös anslutning på en Dell laptop
 • hur man byter en CMOS-batteriet på en Compaq laptop
 • hur du ställer in en skrivare för att dela på Wi-Fi
 • hur du ställer in knapparna på en logitech mx3200