hur man uppgraderar en Dell 8400 cpu till 64-bitars
Dator > hur man uppgraderar en Dell 8400 cpu till 64-bitars

 • hur man uppgraderar en Dell 8400 cpu till 64-bitars


 • Dell Dimension 8400, känt av en del helt enkelt som en Dell 8400, var att använda högre slut Pentium 4-processorer. Dessa processorer använder LGA775 sockel och har mer energieffektiva material, så att de kan köra på högre hastigheter än äldre Pentium 4-processorer utan att alltför mycket värme. Eftersom Pentium 4 6xx-serien stöder användning av 64-bitars operativsystem, är det möjligt att uppgradera processorn i en Dimension 8400, så att du kan installera en 64-bitars OS

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel ( icke-magnetiserade).
  Pentium 4-processor med 64-bitars stöd.
  Termisk pasta remover.
  Bomullstrasa.
  Termisk pasta.
  64-bitars operativsystem installationsskivan (och giltig produkt nyckel, om det behövs).


  1.
  Stäng av Dell 8400 och koppla bort den. Tryck på strömbrytaren en gång för att säkerställa att det inte finns någon ström kvar i datorn. Ta bort skruvarna på baksidan av ärendet som håller panelen på vänster sida av ärendet på plats.
  2.
  Ta bort panelen på vänster sida i målet, att trycka ner på lås-knappen på baksidan om panelen inte lossnar lätt. Lägg ner datorn så den öppna sidan är vänd uppåt, leta reda på kylflänsen i mitten av moderkortet. De nuvarande processor är under kylflänsen.
  3.
  Bort anslutningarna håller kylflänsen på plats och dra ur kylfläns fläkt från Dell Dimension 8400 moderkort om kylflänsen har ett . Ta försiktigt bort kylflänsen från fallet, sedan använda termisk pasta remover på en ren bomullstrasa ta bort den gamla termisk pasta från botten av kylflänsen.
  4.
  Lyft spaken att låsa processorn på plats och lyft processorn skydd om en sådan har installerats. Ta del av hur processorn är orienterade i vägguttaget, sedan försiktigt bort det.
  5.
  Placera den nya processorn i sockeln på samma sätt som de tidigare processorn var orienterade. Ett spår i CPU kommer att bidra till att det är rättvänt. Lås processorn på plats med processorn lock (om sådan finns) och låsspaken.
  6.
  Torka av processorn med din trasa för att avlägsna damm, placera sedan en liten mängd termisk pasta på den exponerade ovanpå processorn. Position kylflänsen ovanför den nya processorn, trycker ner det som ni uttrycker det på plats så att termisk pasta sprider mellan den och processorn. Lås kylflänsen på plats och koppla in sin fläkt (om man är närvarande. )
  7.
  Tillbaka sidostycket och fäst det med skruvarna som du tog bort från fallet. Ställ datorn upprätt och sätt in den
  8.
  Slå på datorn. Tryck den visade på tangentbordet så att BIOS setup när den ursprungliga BIOS-skärmen visas, beroende på vilken BIOS-version som är installerad på din Dell-8400, kan detta vara F2 eller någon annan tangent. Leta reda på "Processor" i BIOS-menyn, utöka den att se till att funktioner som "hyperthreading" är aktiverade.
  9.
  Sätt i installationsskivan för din 64-bitars operativsystem system i Dimension 8400 CD-eller DVD-enheten, tryck på knappen visas (antingen F10 eller Esc, beroende på den installerade BIOS) för att spara eventuella ändringar som du har gjort och lämna BIOS-inställningarna. Datorn startar om.
  10.
  Tryck på knappen som anges (i allmänhet F12) till om de viktigaste tillgång Boot Menu BIOS-skärmen. Markera enheten med din 64-bitars installationsskivan i det, tryck sedan på valfri tangent när du uppmanas att starta från skivan. När lasten installationsprogrammet, följ anvisningarna på skärmen för att installera 64-bitars operativsystem.

  Tips och varningar


 • Installera ett nytt operativsystem kommer att radera alla data på hårddisken som det är installerat. Se till att du säkerhetskopiera viktig information innan du påbörjar uppgraderingsprocessen.

Previous:nothing Next:hur man bygger en modern dator

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en bläckpatron i en hp60
 • Hur man testar en PC för minneskapacitet
 • hur man fyller Dell AIO 924 bläckpatroner
 • Vad gör moderkortet i en dator göra?
 • HP 92a patronpåfyllning instruktioner
 • hur man rengör otyg borta från en hårddisk
 • hur man återställer en HP M3027x
 • hur man installerar en Belkin USB perifer switch
 • hur du återställer Seagate Master Boot Record
 • hur man fyller hk 8750 bläckpatroner