Dator > hur man byter hårddisk på en Sony Vaio

 • hur man byter hårddisk på en Sony Vaio


 • Byta hårddisk på många bärbara datorer är så enkelt som att ta bort två eller tre skruvar och skjuta eller dra köra direkt ut i det enskilda fallet. I andra system du behöver ta bort ett omslag, ett par skruvar och ibland en robust konsol eller en bur som omger enheten. På många modeller av Sony Vaio laptop processen är mer komplicerad eftersom hårddisken ligger under tangentbordet, djupt inne i systemet. Denna konstruktion ökar risken för att skada den bärbara datorn

  Du behöver:.
  Back-up media eller extern hårddisk.
  Sony Vaio laptop.
  Anti-statiskt armband.
  Liten skruvmejsel ställa.
  Byte 2.
  5-tums hårddisk.
  Operativsystemet eller Systemåterställning skivor.

  Borttagning av Sony Vaio bärbar hårddisk


  1.
  Säkerhetskopiera alla data på hårddisken genom att bränna skivor för säkerhetskopiera media eller genom att kopiera eller säkerhetskopiera filer till en extern hårddisk innan ersättande verksamhet. Fäst anti-statiskt armband till ett jordat föremål innan du öppnar datorväskan för att förhindra statisk urladdning från att skada komponenter inuti den bärbara datorn.
  2.
  Stäng av datorn och ta bort batteriet. Öppna locket bred och leta reda på locket tangentbordet lagring, som är den tunna, platta plastremsan som går mellan tangentbordet och gångjärn, ofta täcker högtalarna eller särskilda funktionsknappar för VAIO. Försiktigt bända detta plastremsan från fallet, med början i ena änden och försiktigt så att inte repa eller buckla plasten om lagring lock eller den bärbara datorn själv. Också undvika att bryta någon av plastflikarna som håller den på plats.
  3.
  Ta bort skruvarna tangentbordet lagring, som sitter under tangentbordet behålla locket. Lyft tangentbordet upp och ur vägen utan att koppla tangentbordskabeln, om möjligt.
  4.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken monteringsfästet på plats. Försiktigt lossa kabeln ansluta hårddisken till moderkortet. Ta bort hårddisken och monteringsfäste från den bärbara datorn som en enhet. Ta bort hårddisken från fästet.

  Byta hårddisk


  1.
  Installera hårddisken i fästet i samma inriktning som den gamla enheten kom ut.
  2.
  Placera monterad hårddisk till den bärbara datorn och anslut kabel till moderkortet. Byt ut skruvarna som håller hårddisken fästet på plats. Byt ut tangentbordet. Skruva fast tangentbordet ordentligt i målet.
  3.
  Tillbaka tangentbordet behålla locket försiktigt genom att trycka en sida ner och arbeta över tills luckan snäpper på plats. Sätt tillbaka batteriet och anslut nätsladden. Starta datorn med operativsystemet skivan eller systemåterställning skivan i enheten.
  4.
  Installera operativsystemet, säkerhetsuppdateringar, drivrutiner, hjälpprogram och andra program eller spel som önskas genom att följa anvisningarna på skärmen. Återställ markerade data från back-up media eller extern hårddisk.

  Tips och varningar


 • alltid ha en aktuell säkerhetskopia av alla viktiga filer. Det är omöjligt att backa upp dessa filer när maskinvara misslyckas. Använd antistatiska handledsband när som arbetar på någon dator. Lämna denna operation att erfarna laptop tekniker om obekväm att utföra någon av dessa åtgärder. Byt ut hårddisken med samma typ av gränssnitt, t. ex. IDE-eller SATA. Öka kapaciteten i den bärbara datorn genom att köpa den största storleken hårddisken den bärbara datorn kommer att stödja en ersättare.
 • hårddiskar innehåller alla datafiler, programfiler, spel, bilder, uppdateringar, drivrutiner och annan programvara på datorn. Dessa data kommer att raderas när hårddisken byts ut. De interna komponenterna i en dator är känsliga för statisk elektricitet. Hårddiskar är känsliga för vibrationer, stötar, damm och fukt. Plastflikarna och dekorativa plast av en bärbar dator är känsliga och kommer att visa märken när pried, tvångsarbete eller repad. Den tunna plasten tangentbordet behålla locket är benägen att bryta eller böja ur form.

Previous:nothing Next:Felsökning shrinky Dink för tryckmaskinerna bläckstråle

Relaterade artiklar


 • HP Scanjet 4200c fungerar inte med Windows XP
 • Hur sätter jag upp en laptop?
 • HP 92a patronpåfyllning instruktioner
 • Felsökning i HP LJ 3055
 • tekniker för flerkärniga termisk hantering
 • hur du återställer Seagate Master Boot Record
 • hur du formaterar en PNY 8GB flash-enhet
 • vad är SuperDrive?
 • hur man återställer en M-Audio Keystation pro
 • Felsökning av en HP-skrivare 4250dtn