Dator > hur man bygger en modern dator

 • hur man bygger en modern dator


 • Den grundläggande strukturen i den moderna persondatorn har förändrats relativt lite sedan 1990-talet. Medan vissa komponenter som används för att kräva särskild kort är numera ofta integrerade i moderkortet, behöver du fortfarande samma grundläggande utbud av delar för att göra en fungerande dator. När du köper rätt delar, måste du ansluta allt tillsammans ordentligt och installera operativsystemet. Om du kan följa enkla skrivna och visuella instruktioner kan du bygga din egen modern dator

  Du behöver:.
  Datorväska.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  Processor.
  Grafikkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  Optiska enheten.
  Operativsystemet.
  Phillips skruvmejsel.
  Antistatisk armband (tillval).


  1.
  Beställ komponenter till datorn. Räkna med att spendera $ 500-$ 1000, exklusive bildskärm, för en typisk dator för att nå goda resultat. Du behöver köpa ett ärende, nätaggregat, moderkort, processor, grafikkort, minne, hårddisk, en optisk enhet, och en operativsystem.
  2.
  Förbered en arbetsplats på en icke-matta på golvet för att montera datorn. Lägg ut några papp eller liknande material för dig att arbeta på om hela ditt hem är heltäckningsmatta. Ta bort alla komponenter från sina lådor och sätta instruktionerna på ett ställe som referens. Rör vid ett metallföremål eller bära en anti-statisk armband för att förhindra skadlig urladdning av statisk elektricitet innan du rör någon av komponenterna.
  3.
  Öppna fallet, efter medföljande instruktioner om du har problem.
  4.
  Rikta in hålen längs kanterna av moderkortet med skruvhålen på väggen i målet. Fäst moderkortet i målet med de medföljande skruvarna. Dra inte åt skruvarna för mycket, eller du kan skada kretsarna.
  5.
  Placera processorn i sockeln på moderkortet, var noga med att rada upp alla stift. Fäst den till moderkortet med metallklämman. Fäst kylflänsen på toppen av processorn, att följa instruktionerna noggrant.
  6.
  Sätt datorns minne i minnet kortplatser på moderkortet. Tryck nedåt på minnet ordentligt tills det klickar på plats. Se till att plast fästen på vardera sidan om minnet har fått den på plats.
  7.
  Sätt i grafikkortet på rätt plats, med hjälp av medföljande instruktioner som referens. Tryck ned kortet tills det är fixerat i facket. Fäst grafikkortet på väggen i det enskilda fallet med den medföljande skruven. Koppla in grafikkortet till elnätet med hjälp av den medföljande kabeln, om så krävs.
  8.
  Installera hårddisken i hårddisken rack på fallet, efter anvisningarna. Fäst datakabeln till moderkortet och anslut nätsladden till vägguttaget.
  9.
  Placera den optiska enheten i 5,25 "rack ovanför hårddisken rack. Ta bort frontpanelen från målet för att få tillgång den optiska enheten från utsidan, om det behövs. Anslut datakabeln för optisk enhet i moderkortet och anslut strömkabeln till elnätet.
  10.
  avsluta ärendet. Anslut datorn till ett eluttag. Anslut all kringutrustning, inklusive mus, tangentbord, skärm och några högtalare eller hörlurar du kan ha.
  11.
  Slå på datorn och installera operativsystemet.


Previous:nothing Next:hur reparera dåliga disksektorerna

Relaterade artiklar


 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • information på en PDA penna
 • DIY: SATA till USB
 • Toshiba Satellite A45-S250 specifikationer
 • bläckstråleskrivare vs laserskrivare kvalitet
 • hur man fyller en Lexmark 20 patron
 • hur man spelar en DVD-R på en iMac
 • hur du återvinner toner cartidges
 • felsökning bärbara datorer
 • USB-skrivare frågor