Dator > typer av hårddiskfel

 • typer av hårddiskfel


 • Du behöver:
  liten Phillips skruvmejsel

  Med den ökade kapaciteten hos hårddiskar, är risken att förlora stora mängder viktig information större. . Så länge en hårddisk används inom sina specifikationer, är risken för misslyckande och skadan har minskats, och moderna hårddiskar är generellt sett mer tillförlitliga än äldre. Med rätt underhåll, som regelbundet defragmentera och virussökning, kan du förlänga också livslängden på en hårddisk, men det finns fortfarande vissa typer av enhet fel som kan slå till när som helst.

  hårddisk logiska korruption

  logiska korruption är en sorts diskfel som händer när filsystemet på hårddisken så är skadad du inte kan komma åt dina data. Filallokeringstabellen eller FAT, håller reda på var all information på enheten är. Med en väldigt fragmenterad disk, kan en enstaka sakuppgift spridas ut över hela enheten. När ett logiskt fel uppstår, blir FAT ohjälpligt intrasslade leder till förlust av uppgifter. Denna typ av enhet fel kan repareras med en speciell mjukvara, och kan förebyggas med regelbunden köra underhåll som defragmentering. Medan logiska fel kan uppstå om man är fysisk skada på en hårddisk, de är oftast inte symtom på virus eller annan mjukvara fel.

  Firmware korruption

  Som logiska korruption fel, är firmware korruption ett slags av programvara fel som kan orsaka hårddisken att misslyckas. Den fasta programvaran är en speciell typ av programvara som gör att datorn kan identifieras korrekt och interagera med hårddisken, om detta blir korrupt, datorn inte kan känna av drabbade hårdvara. Symtom på firmware korruption omfattar enheten startas upp på rätt sätt, men inte upptäcks av datorns BIOS, eller, om BIOS upptäcks, kommer datorn att hänga under starta upp processen eftersom det inte kan riktigt komma åt enheten. I de flesta fall är data på enheten fortfarande där, men kan inte få tillgång utan firmware fastställs.

  Elektronisk Underlåtenhet

  Elektronisk misslyckande är en fysisk typ av hårddiskfel, och den vanligaste orsaken är elektrisk överspänning eller spikar. När detta inträffar är det styrkort på hårddisken själv stekt (synliga brännskador är uppenbara i extrema fall), som i sin tur gör enheten oläsbar för datorn. En enhet som har haft ett elektroniskt fel kommer inte att snurra upp när den ansluts till en dator, och kommer inte att detekteras av BIOS eller operativsystemet. Det enda sättet att skydda sig mot denna typ av diskfel är korrekt överspänningsskydd.

  Mekaniska fel

  Om din hårddisk gör någon upprepade knäppningarna när du startar, oddsen är att ett mekaniskt fel är orsaken. Mekaniska fel uppstår när de inre rörliga delar av en hårddisk skadas (på grund av en knackning eller liknande händelse) eller helt enkelt tjänat ut. Det finns inte så mycket man kan göra om ett mekaniskt fel uppstår med en hårddisk utom ersätta den. Företag som erbjuder data recovery-tjänster skulle kunna hämta data som lagrats på disken, så bli inte frestad att mixtra med köra själv så kommer du bara minska deras chanser till en lyckad återhämtning.


Previous:nothing Next:hur du uppdaterar min cd / dvd-enhet

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar en VGA-kort
 • felsökning bärbara datorer
 • hur man backup programvara till en USB-
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite A205 till en TV
 • information på en PDA penna
 • Hur fixar jag en svart linje längs mitten av sidan på en HP Officejet skrivare?
 • tecken och symptom på hårddisk problem
 • hur reparera skadade sektorer på IBM hårddiskar
 • Hur man testar en PC för minneskapacitet
 • hur du anger bios på en Toshiba Satellite